Itthon

Elhunyt Homonnay Gergely

Szombat koradélután holtan találták Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát – számol be a Corriere della Sera. Gergely holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg újév napján.

Halálát az első hírek szerint a szív és a keringés leállása okozta. Megpróbálták újraéleszteni,  de sikertelenül. Azt csak az orvosszakértői vizsgálat után lehet egyértelműen megmondani, hogy mi okozta a halált.

Az első jelentések szerint a rendőrség nem talált erőszakra utaló nyomot a holttesten, de a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok miatt eljárás folyik. Az olasz lap információi szerint a személyes tárgyak átvizsgálásakor a klub öltözőjében került elő a por és a folyadékok. A rendőrök a Homonnay telefonján található üzenetek és kontaktok alapján is nyomoznak.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gergely Homonnay (@homonnay) által megosztott bejegyzés

 

Az olasz lap azt írja, hogy Homonnay máshol ünnepelte a szilvesztert, barátait az Instagramon köszöntötte, és hajnali 5 órakor ment a klubba. Tanúk elmondása szerint a fürdőben szombat délelőtt a klub tulajdonosa is rosszul lett, arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt.

Homonnay Gergely a 2000-es évek közepén kezdett el blogolni. Két blogja, a gonzalo és a dagadtanoverem a blogírói világ emblematikus figurájává tette. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazdi viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet – olvasható magyar nyelvű Wikipédia-oldalán.

A politikába a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be; az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. Emberi jogi és oktatáspolitikai kérdésekben nyilvánult meg, melegségét nyíltan vállalta.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb