Itthon

Elhatárolódik az LMBT Szövetség a transzellenes társaságtól

Transz zászló lobog a Parlament előtt a 2019-es Budapest Pride-on

 

Elhatárolódik a Magyar LMBT Szövetség az újonnan létrehozott LMB Társaság Facebookon közzétett nyilatkozatától – írják posztjukban.

Az LMB Társaság Facebook-oldala október 19-én jött létre, és kitűzött bejegyzésükben elutasítják a transzaktivizmust. “A biológiai nem materiális valóság. Elutasítjuk ennek a valóságnak a tagadását, tabusítását, valamint a biológiai nemnek a “nemi identitáshoz” képest másodlagos, jelentéktelen kategóriává való lefokozását” – írják.

A poszt szerint “a főáramú transzmogalom céljai jelentős részben eltérnek” a társaság céljaitól, “bizonyos kérdésekben pedig kifejezetten ellentétesek azokkal.” Szerintük a transzaktivizmus “a homofóbia új formáit termelte ki”.

A Magyar LMBT Szövetség válaszul a társaság közleményére elhatárolódik a közöltektől, a következő üzenettel:

Támogatjuk az LMBTQIA+ közösség inkluzivitását és összetartásának megőrzését. Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely a közösséget bármilyen elvek mentén megosztja, megosztani szándékozik, vagy a közösség tagjait egymás elveivel, nemi identitásával, szexuális orientációjával kapcsolatban tiszteletlen megnyilvánulásra buzdítja. Támogatjuk a párbeszédet, egymás elfogadását, megismerését, tiszteletben tartását. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a jelenlegi magyarországi politikai viszonyok között a közösség összetartó és egymást segítő maradjon.

 

A szervezet arra éri a támogatóit, hogy segítsenek megőrizni a közösség integritását és inkluzivitását, és ezekért az elvekért álljanak ki mellettük.

A nyilatkozatot az LMBT Szövetség mellett a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Aszexuális Közösség, a qLit – Leszbikus Magazin és Programszervező Egyesület, a Szimpozion Egyesület és a Szivárvány Misszió Alapítvány (Budapest Pride) is aláírta.

Az LMB Társaság a Facebook-oldalukon nem tette nyilvánossá az alapítói kilétét, az oldalon a transzellenes nyilatkozaton kívül eddig csak a Partizán Zsófilter podcastját vezető Balogh Zsófi “Buzi vagyok nem LMBTQA+” című posztját osztották meg.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb