Hírek

Elhagyta a kórházat az orlandói lövöldözés utolsó sérültje

Szeptember 6-án hagyhatta el a kórházat a június eleji orlandói mészárlás utolsó sérültje – jelenette be az Orlando Health. A terrorakcióban összesen 49-en vesztették életüket.

A június 12-i támadás utolsó sérültje szeptember 6-án hagyhatta el a kórházat, eddig folyamatos orvosi és nővéri felügyeletre volt szüksége. Most viszont már otthon lábadozhat. Az intézmény azt nem közölte, ki az illető, de azt kiemelte, az elmúlt hónapok alatt 76 műtétet hajtottak végre rajta. “Szíveink és imáink a PULSE áldazataival és hozzátartozóival vannak, és továbbra is támogatjuk a közösséget” – zárul az intézmény közleménye.

Az Orlando Health-ben 35 sérültet ápoltak, akiknek nem kell fizetniük az ellátásért.

pulse

Közben a hatóságok továbbra is vizsgálódnak a mészárlás ügyében. Többek között azt szeretnék megtudni, hogy többen túlélték volna-e, ha a rendőrség előbb kezdi kimenekíteni a bentmaradtakat. Az esetet az FBI és a főügyész is gyűlöletbűnténynek és terrortámadásnak minősítette.

Időközben elindult az eset múzeumi feldolgozása is. A PULSE és Orlando szerte létrehozott emlékhelyekre kitett emléktárgyakból nyílik hamarosan kiállítás a városban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb