Hírek

Elhagyja Oroszországot a meleg pár, akiktől el akarták venni gyermekeiket

Egy meleg párnak nem volt más választása, mint elhagyni az eddig otthonának hitt Oroszországot. Minderre az után került sor, hogy az úgynevezett homoszexuális propagandát tiltó törvény alapján el akarták venni tőlük gyermekeiket – mivel azok tudtak a két férfi házasságáról.

Andrej Vaganov és Jevgenyij Jerofejev lassan egy évtizede nevelik tizenkét és tizennégy éves fiaikat, akiket Andrej fogadott örökbe, miután kedvesével egybekeltek Dániában – számol be róla a Pink News.

 

Jevgenyij és Andrej legalább tíz éve nevelik szeretetben gyermekeiket

 

A törvény viszont majdnem tönkretette hosszú évek óta tartó családi harmóniájukat. Legkisebb gyermeküket, Jurijt, ugyanis kórházba kellett vinniük, ahol az orvosok értesítették a hatóságokat, miután rájöttek, hogy a gyermeknek nincsen anyukája. A rendőrség nem csupán a felnőtteket, de gyermekeiket is kihallgatták, utóbbiakat orvosi vizsgálatnak is alávetették, hogy bántalmazásra utaló nyomot találjanak. Hamarosan az egész országban olyan hírek terjengtek, melyek szerint a pár megerőszakolta a kisfiúkat.

„Sosem kértük arra a gyerekeket, hogy titkolózzanak. Nem akartuk, hogy abban a tudatban nőjenek fel, hogy az ő családi helyzetüket tabu és titkok övezik. Mi csak egy hétköznapi család vagyunk, és úgy is élünk. […] A kihallgatás nagyon megviselte Jurijt. Negyven percig tartották bent, és közben folyamatosan sírt”

– emlékezett vissza Vaganov.

Miután idősebb fiúkat is kihallgatták, egy családjogi ügyvéd azt javasolta: hagyják el az országot. Elmondta nekik, hogy a gyerekeket nagy valószínűséggel elvennék tőlük és másik nevelőszülőkhöz kerülnének. A végső indok a távozásra akkor érkezett, amikor legkisebb fiúkat egy állami rehabilitációs központba akarták vinni, annak ellenére, hogy nem találták rajta testi bántalmazás jeleit.

A család sikeresen elhagyta Oroszországot, és egyelőre nem emeltek vádat ellenük. Az ügynökség ellen azonban eljárást indítottak, mely engedélyezte Vaganovnak a gyermekek örökbefogadását. Az orosz parlament, a Duma pedig nem is olyan régen kijelentette az üggyel kapcsolatban, hogy ha engedélyezik a meleg pároknak az örökbefogadást, azzal közelebb jutunk az emberi faj kihalásához.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb