Hírek

Életfogytiglant kaptak a transznemű nőt meggyilkoló férfiak

Egy pakisztáni bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt két férfit, akik 2008 szeptemberében meggyilkolták Fida Hussaint. A Karacsi Központi Börtönben kihirdetett ítélet egyben 50 ezer pakisztáni rúpia, átszámítva 477 amerikai dollár megfizetésére is kötelezi Muhammad Ali Hajanót és Umair Khant, akik a gyilkosság mellett bűnösnek ítéltettek többrendbeli rablás vádjában is.

Hajano az egyik fővárosi kerület  oktatásért felelős volt vezetőjének fia, míg Khan autószerelőként dolgozott.

Pakisztán alig pár héttel ezelőtt került a nemzetközi hírekbe azzal, hogy három transznemű nőt erőszakolt meg 12 férfi egy vidéki tartományban.

A kelet-ázsiai ország volt az egyik első a világon, ahol a transzneműeket hivatalosan is – népszámlálás során is – elismerték harmadik nemként. Ennek ellenére sorozatos a transzközösséget érő fizikai és szexuális erőszak és rengetegen vannak, akik az áldozatokat hibáztatják. “Pakisztánban a transznemű nőket azért erőszakolják meg, mert olyan neveik vannak, mint Chocolate és Strawberry. Ezekkel a sztároktól átvett becenevekkel provokálják ki a férfiaktól, hogy megerőszakolják őket” – tartja a közvélekedés.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb