Nagyvilág

Életfogytiglant kapott a 15 éves meleg ismerősét meggyilkoló férfi

Életfogytig tartó börtönbüntetést szabott ki egy brit bíróság Matthew Masonre, amiért 2019 decemberében halálra verte alig 15 éves áldozatát, Alex Roddát. “Maga egy önző ember, aki senki másra nem gondol, csak magára” – mondta a bíró az ítéltehirdetéskor.

Matthew egy Cheshire-i farmon élt gazdag szüleivel és mezőgazdasági szakemberként tanult. A 19 éves tettes kihallgatásán elismerte, hogy ő gyilkolta meg a fiút, ám először azzal védekezett, hogy Alex zsarolta. Ezzel szemben az igazság az, hogy Matthew ajánlott fel összesen 2000 fontot cserébe, hogy fiatalabb partnere lefekszik vele.

 

Az áldozat, Alex Rodda

 

A találkozó meg is történt, a környék egy erdős részére vonultak el, ahol azonban Matthew többször fejbe verte a fiút. Az igazságügyi orvosszakértő szerint Alex még életben volt, amikor Matthew távozott a helyszínről, hogy először egy barátjához menjen rendbetenni az udvart, majd ismerőseivel kocsmázzanak.

Mikor a rendőrség letartóztatta Matthew-t, Alex rászáradt vére még ott volt a kezén, a gyilkos eszköz pedig az autójában. A gyilkosság előre megtervezett volt: Matthew törölte minden beszélgetési előzményüket és bízott benne, hogy Alex halála majd egyszerű eltűnés látszatát kelti.

Leghamarabb 28 év múlva szabadulhat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb