Hírek

Életével fizet bűnéért a barátnője 8 éves, melegnek hitt kisfiát halálba kínzó férfi

Tavaly év végén számoltunk be a tragédiáról, amelyben egy nyolc éves ártatlan kisfiú vesztette életét. Mostohaapja – az édesanya aktív közreműködése mellett – hónapokon át kínozta a gyereket, majd halálra verte. Gabriel Fernandez halála a helyi gyermekvédelmi rendszer csődjének jelképévé vált, miután kiderült: több szociális munkás és rendőr is megállíthatta volna a tortúrát, és megmenthették volna az életét, ha rendesen végzik a munkájukat.

Gabriel, az áldozat

A mostohaapa, Isauro Aguirre rendszeresen lányruhába öltöztette és úgy küldte iskolába Gabrielt, cigarettát égettek a bőrén, korbácsolták és légpuskával is megsebesítették. Emellett éheztették is az általános iskolás gyermeket, macskaalmot és a saját hányását etették vele, kamrába zárták, a szájába zoknit tömve és kendővel kötve be a szemét.

A hatóságok az esetről akkor szereztek tudomást, amikor a nevelőapa felhívta a 911 segélyhívó számot. Amikor az eszméletlenre vert gyerekhez kiérkeztek a mentők, nyakán fojtogatás nyomai voltak láthatóak, bokái fel voltak dagadva és harapásnyomok, zúzódások és ütések nyomai voltak láthatóak az egész testén, koponyája pedig be volt törve. Amikor bevitték a kórházba, kiderült, hogy a fiúnak el volt törve három bordája, légpuskalövedékek voltak a tüdejében és ágyékában, és ki volt törve két foga.

Két nappal később Gabriel egy szívrohamba halt bele. Utolsó perceiben tévképzetek gyötörték, a felette álló orvosról azt hitte, halálra akarja verni őt. Jonathan Hatami helyettes kerületi ügyész elmondása szerint a kisgyereket „durvábban bántalmazták, verték és kínozták, mint sok hadifoglyot”.

Isauro Aguirre előzetes letartóztatásban

A bíróság novemberben Isauro és barátnője ellen is eljárást indított bűnsegédlet vádjával. A nyomozók a pár telefonkészülékein több üzenetváltást is találtak, melyekben részletezték, hogyan tervezik tovább kínozni a gyereket.

A kihallgatás során a férfi elismerte, hogy megölte a gyereket, a kínzást azonban nem vállalta magára. Az esküdtszék ennek ellenére – a bizonyítékok és elegendő információ birtokában – a legsúlyosabb büntetést, halálbüntetést kért rá. A tárgyalásról szóló hírek szerint a tagoknak „elállt a lélegzete”, amikor bemutatták nekik a gyerek megkínzott testéről készült fényképeket. Ezzel is bizonyítva, hogy „a védtelen és ártatlan gyerek szisztematikus kínzásoknak” volt kitéve.

A kaliforniai bíróság halálra ítélte a 37 éves Isaurót. A gyerek 34 éves anyját tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a kisfiú halála miatt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb