Nagyvilág

Elbocsátotta Petry Zsoltot a Hertha BSC

Karrierjére nézve súlyos következménye lett annak, hogy Hertha BSC segédedzője, a korábbi magyar válogatott labdarúgó Petry Zsolt interjút adott a Magyar Nemzetnek Gulácsi Péterrel kapcsolatban, aki februárban nyilvánosan is kiállt a családok sokszínűsége mellett.

Petry szerint Gulácsinak nem kellett volna liberális véleményével felidegesítenie a magyar társadalom többségét, és inkább a labdarúgással kellene foglalkoznia, minthogy “kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett.” Azt is hozzátette, hogy erkölcsi leépülés söpör végig a kontinensen,hiszen ha valaki kifejti rasszista álláspontját arról, hogy azért nem jó a migráció, “mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát“, azt egyből lerasszistázzák. “Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel” – fejtette ki a lapnak.

A klub vezetősége elbeszélgetett Petry Zsolttal és honlapjukon tudatták, megválnak a kapusedzőtől. Döntésüket azzal indokolják, hogy a Hertha BSC aláírta a sokszínűség chartáját, és aktívan elkötelezett a sokszínűség és a tolerancia mellett, ezek az értékek fontosak számukra. Ez Petry Zsolt nyilatkozataiban azonban nem található meg.

Petry Zsolt munkáját mindig nagyra értékeltük. Mindig nyitott, toleráns és segítőkész volt. Soha nem viselkedett homofób módon vagy nem volt rá jellemző az idegengyűlölet” – tette hozzá Carsten Schmidt, a klub elnöke.

Az ügy hátteréről ma reggel itt írtunk:

 

Magyarázkodni kényszerül a Gulácsit kritizáló Petry Zsolt

 

Borítókép: herhabsc.com

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb