Kultúra

Eladó Anglia egyik legrégebbi melegbárja

Az évek múlásával egyre gyakrabban olvasni évtizedek óta működő meleg szórakozóhelyek, kocsmák bezárásáról, csődbemenéséről. Olyanokéról, amelyek túlélték akár a második világháborút és a hidegháború rideg évtizedeit is. Most azonban, a nemzetközi viszonyok között is egyre szélesebb körű elfogadás időszakában a fennmaradásért küzdenek.

Fennáll a veszélye, hogy az angliai Manchester melegnegyedében található Napoleons is hasonló sorsra jut. A bár valaha étteremként kezdte pályafutását, majd jelenlegi funkcióját a negyvenes években nyerte el a helyi transzvesztita legenda, Foo Foo Lamar irányítása alatt. A mintegy negyven éves töretlen sikert egy házaspár, Anne és Melvin Taylor vitte további harminc éven keresztül, azonban a szüntelen munkába ők is belefáradtak.

A Napoleons 1973-ban

Úgy döntöttek eladják a Napoleons, amely nemrég került ki az ingatlanpiacra 800 ezer font értékben (megközelítőleg 955 ezer euró, avagy egymillió dollár). A helyi közösség, különösen akik hosszú évek, évtizedek óta kötődnek a bárhoz, nincs elragadtatva.

Anne-hez és Melvinhez számos törzstag, transzvesztita előadóművész – akik állításuk szerint itt “nőttek fel” – ment oda az elmúlt hónapokban és osztotta meg félelmét, bánatát. Bíznak benne, hogy az új tulajdonosok figyelembe fogják venni a Napoleons már-már történelmi jelentőségét. Bízunk benne mi is.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb