Kultúra

Egzotikus filmekkel vár a koreai filmfesztivál

handmaiden
A szobalány / The Handmaiden / 아가씨 / 2016

 

Idén kilencedik alkalommal élvezhetjük a dél-koreai filmgyártás zseniális darabjait. A sorrendben már 9. Koreai Filmfesztivál keretein belül november 8–12. között húsz közönségsiker érkezik, és a korábbi éveknek megfelelően már nemcsak Budapest, hanem Debrecen, Szeged és Pécs is szerepel a résztvevő városok között.

Budapesten a Sugár mozi ad otthont a rendezvénynek, és a többi filmhét gyakorlatától eltérően jelképes összegű, ötszáz forintos mozijeggyel válthatunk belépőt az egzotikus filmek világába. A húsz film között a grandiózus kiállítású, látványos királydrámáktól kezdve az akció-orgiákon át a romantikus vígjátékokig minden megtalálható. Ezek közül most kettőt ajánlunk figyelmetekbe.

 

9. Koreai Filmfesztivál

2016. november 8 – 12. Budapest: Sugár mozi Debrecen: Apolló mozi Pécs: Apolló mozi Szeged: Belvárosi mozi

 

A királyi szabó (상의원, The Royal Tailor, 2014)
történelmi dráma

A királyné varrónői véletlenül tönkreteszik a király ceremoniális öltözetét, a főszabó azonban nem vállalja a javítást – egyetlen éjszakája lenne rá ugyanis. Helyette egy tehetséges, szabályokkal nem törődő fiatal szabó veszi át a feladatot, amit sikeresen teljesít. Az ifjú így az udvari szabóságba kerül, és elképesztően gyönyörű női ruháival felforgatja a palota életét. A főszabóban pedig egyre nő a düh és az elkeseredettség, aminek következtében a két férfi végül tragikus kimenetelű udvari intrikába keveredik.

Belső szépség (뷰티인사이드, Beauty Inside, 2015)
romantikus vígjáték

Udzsin minden reggel más testben ébred. Egyszer nőként, másszor férfiként, néha öregként, máskor fiatalként. Nem tudni, mit hoz számára a holnap, még a nemzetisége sem biztos soha. Belül azonban ugyanaz a személy marad, de nem meglepő, ha ezt a zaklatott, folyamatos bizonytalanságot és a tükörből reggel visszanéző új arcot nem tudja megszokni. Életében egyetlen biztos pont szerelme, Iszu. A férfinak viszont nemcsak új testével kell megbarátkoznia minden egyes átváltozásnál, hanem még azzal is, hogy vajon barátnője így is elfogadja-e.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb