Hírek

Együtt váltott nemet anya és fia – immár apa és lánya

Két éves folyamat végéhez közeledik a 39 éves Eric Maison és 15 éves gyermeke, Corey. Az eredetileg édesanya és fia páros 2015 őszén kezdték el a hormonok szedését és nemkorrekciós műtétek sorát, amelynek során mindketten nemet váltottak.

Eric és Corey

A gyermekem bátorsága adott nekem erőt ahhoz, hogy előbújjak mint transznemű. Olyan büszke vagyok rá, amiért a világban jelen lévő sok ártó szándék ellenére kiállt magáért. Elhatároztam, ha ő képes végigcsinálni, akkor én is” – nyilatkozta az édesapa az ABC News-nak.

hirdetés

Senkire nem jelentünk fenyegetést, ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más. Csak azt szeretnénk, hogy fogadjanak el és szeressenek minket is akként, amilyenek vagyunk” – tette hozzá Corey, aki noha fiúként jött a világra, már egészen két éves korától lányként határozta meg magát.

Egykori önmagukkal

Nem Corey az egyetlen gyermeke Ericnek, további három lányával és egy fiával él egy háztartásban. Noha Eric férfiként határozza meg magát, a srácok továbbra is anyuként szólítják és nem is erőlteti, hogy változtassanak ezen.

A családdal együtt él a gyermekek biológiai édesapja, Eric férje, Les is, akinek párja másfél évvel ezelőtt osztotta meg vele egy életen át titkolt érzéseit. “Először meglepett. Egyrészt örültem, hogy őszinte velem azzal kapcsolatban, hogyan szeretné élni az életét. Másrészt elgondolkodtam, milyen hatással lesz ez rám, a kapcsolatunkra, a családomra?” – de a férj hozzátette, hogy az elmúlt hónapok során közelebb kerültek egymáshoz, mint valaha.

Persze sokan kíváncsiskodtak, hogy ezzel Les meleggé vált? Hiszen neje eltávolíttatta a melleit, hormonokat szed. Les azonban egyáltalán nem gondolja, hogy ő mostantól melegnek számít. Eric ugyanis csak csípőtől felfelé esett át műtéten, a nemi szerveit nem tervezi átalakítani. “Nem a neme számít annak, akivel egy ágyba fekszem, hanem a személyisége, amelybe beleszerettem.

Previous post

Kijött a világ leggazdagabb LMBT-személyeinek friss listája

Next post

Öt LMBT-kisfilm, amelyet most ingyen megnézhetsz