Hírek

Egyszerűbbé válhat a nem- és névváltoztatás az Egyesült Királyságban

Az új tervezet szerint az eddigieknél jóval egyszerűbben változtathatnák meg nevüket és nemüket az Egyesült Királyság transznemű lakosai.  

Maria Miller, a tervezetet benyújtó bizottság elnöke
Maria Miller, a tervezetet benyújtó bizottság elnöke

A javaslatot a parlament alsóházának nőügyi és egyenlőségi bizottsága nyújtotta be. A korábbiaktól eltérően a transz személyeknek ezentúl nem kellene keresztülmenniük a megszokott orvosi és pszichológiai vizsgálatokon, hanem mindössze egy formanyomtatványt kellene kitölteniük.

A bizottság több hónapon át készített tanulmányokat a transz személyeket érő diszkrimináció témájában, és ezek alapján jutottak arra, hogy a kellemetlen tesztek helyett valójában sokkal egyszerűbb megoldásra lenne szükség a “Nemelismerő Bizonyítvány” (Gender Recognition Certificate) kiállításához.

 

A bizonyítványért folyamodóknak ezentúl nem kellene semmilyen módon bizonyítaniuk, hogy nemi diszfóriájuk van, továbbá nem kellene két éven át folyamatosan az adott nem képviselőjeként élniük a hétköznapokban. A nemsokára publikálásra kerülő tanulmányok fontos része az is, hogy Írországot hozzák fel példának, ahol tavaly fogadtak el hasonló törvényt.  

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés