Hírek

Egyre több japán vallja magát az LMBTQ közösség tagjának

Újabb felmérést készítettek a japán LMBTQ közösségről – ezúttal a Dentsu Inc. nemzetközi reklám- és PR ügynökség jóvoltából.

A 60 ezer kitöltő – akik 20 és 59 év között voltak – 8,9 százaléka vallota magát az LMBTQ közösség tagjának, ami 1,3 százaléknyi növekedést jelent a legutóbbi felméréshez képest, amire 2015-ben került sor – írja a Japan Today.

Tizenegyből tehát legalább egy ember vallja magát leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak vagy transzneműnek a kelet-ázsiai szigetországban, sőt, a válaszadók kétharmada ismeri az LMBTQ mozaikszó jelentését.

Emellett közel 80 százalékuk többet szeretne megtudni az LMBTQ közösségről és biztosak szeretnének lenni abban, hogy nem éreztetnek semmiféle diszkriminációt a közösség tagjaival szemben.

Tokyo Rainbow Pride 2017

A Dentsu szóvivője szerint az utóbbi években az ország sokat köszönhet annak, hogy az emberek egyre több hírt kapnak az LMBTQ közösségről, több információ kerül róluk a birtokukba – ezáltal z emberek elgondolkoznak saját szexualitásukon is, ami talán mégsem olyan, mint amilyennek addig hitték.

Bár az arányok nőttek a 2015-ös felmérés óta, de a többség továbbra sem beszél szexualitásáról másoknak, ugyanis Japánban sokan még mindig nem tekintenek az azonos nemű párokra egyenrangú félként. Ezt bizonyítja, hogy a házassági egyenlőség még nem valósult meg, bár a válaszadók több, mint 70 százaléka már bevezetné az azonos neműek házasságát.

Utóbbira a közelmúltban az Alkotmányos Demokrata Párt tett ígéretet, egy fiatal leszbikus pár pedig 26-szor házasodik össze idén olyan országokban, ahol legalizálták már az azonos neműek házasságát – hogy ezzel is bizonyítsanak Japánnak.

26-szor házasodik össze egy leszbikus japán pár külföldön
Previous post

Rendőrségre ment az apa leszbikus lánya hivatalos kapcsolata miatt

Next post

Csodás szerelmi tanácsot adott Laverne Cox egy transz tininek