Hírek

Egyre több japán vallja magát az LMBTQ közösség tagjának

Újabb felmérést készítettek a japán LMBTQ közösségről – ezúttal a Dentsu Inc. nemzetközi reklám- és PR ügynökség jóvoltából.

A 60 ezer kitöltő – akik 20 és 59 év között voltak – 8,9 százaléka vallota magát az LMBTQ közösség tagjának, ami 1,3 százaléknyi növekedést jelent a legutóbbi felméréshez képest, amire 2015-ben került sor – írja a Japan Today.

Tizenegyből tehát legalább egy ember vallja magát leszbikusnak, melegnek, biszexuálisnak vagy transzneműnek a kelet-ázsiai szigetországban, sőt, a válaszadók kétharmada ismeri az LMBTQ mozaikszó jelentését.

Emellett közel 80 százalékuk többet szeretne megtudni az LMBTQ közösségről és biztosak szeretnének lenni abban, hogy nem éreztetnek semmiféle diszkriminációt a közösség tagjaival szemben.

Tokyo Rainbow Pride 2017

A Dentsu szóvivője szerint az utóbbi években az ország sokat köszönhet annak, hogy az emberek egyre több hírt kapnak az LMBTQ közösségről, több információ kerül róluk a birtokukba – ezáltal z emberek elgondolkoznak saját szexualitásukon is, ami talán mégsem olyan, mint amilyennek addig hitték.

Bár az arányok nőttek a 2015-ös felmérés óta, de a többség továbbra sem beszél szexualitásáról másoknak, ugyanis Japánban sokan még mindig nem tekintenek az azonos nemű párokra egyenrangú félként. Ezt bizonyítja, hogy a házassági egyenlőség még nem valósult meg, bár a válaszadók több, mint 70 százaléka már bevezetné az azonos neműek házasságát.

Utóbbira a közelmúltban az Alkotmányos Demokrata Párt tett ígéretet, egy fiatal leszbikus pár pedig 26-szor házasodik össze idén olyan országokban, ahol legalizálták már az azonos neműek házasságát – hogy ezzel is bizonyítsanak Japánnak.

26-szor házasodik össze egy leszbikus japán pár külföldön

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Rendőrségre ment az apa leszbikus lánya hivatalos kapcsolata miatt

Next post

Csodás szerelmi tanácsot adott Laverne Cox egy transz tininek