Nagyvilág

Egyre több afrikai fiatalnak fontosak a szexuális kisebbségek jogai

Egy új jelentés szerint az LMBTQ-jogok egyre fontosabbak az afrikai fiatalok körében. Az Ichikowitz Family Foundation által végzett felmérés szerint sok fiatal számára a nemi erőszak kezelése a legfontosabb Afrika Szaharától délre fekvő országaiban – a válaszadók 81 százaléka szerint ezen a területen többet kell tenni.

A második helyen a nők jogainak javítása állt, 79 százalékuk mondta, hogy ez a kérdés fontos. Ehhez képest csak 38 százalékuk mondta azt, hogy kormányuknak többet kellene tennie az LMBTQ-jogokért, de összességében még ez is magas arány és az alapítvány legutóbbi, 2020-ban végzett felméréséhez képest hét százalékos növekedést jelent.

Az Ichikowitz Family Foundation 4507 személyes interjút készített 18 és 24 év közötti emberekkel 15 szubszaharai országban: Angola, Kongó, Kongói Demokratikus Köztársaság, Etiópia, Gabon, Ghána, Kenya, Malawi, Mozambik, Nigéria, Ruanda, Dél-Afrikai Köztársaság, Szudán, Uganda és Zambia.

A felmérés célja az volt, hogy „betekintést nyújtson az afrikai fiatalok céljaiba, motivációiba és nézeteibe” – közölte az alapítvány.

Az LMBTQ-jogokat leginkább támogató országok élén a Dél-Afrikai Köztársaság áll elsöprő 83 százalékkal, ezt követte Mozambik 63 százalékkal és Gabon 62 százalékkal. A jelentés szerint az LMBTQ-embereket legkevésbé támogató országok Uganda, Szudán és Malawi voltak.

Malawiban a megkérdezettek mindössze kilenc százaléka támogatta az LMBTQ-jogokat, ezt követte Szudánban 16 százalék, Ugandában pedig 21 százalék. A homofób és transzfób indíttatású erőszak továbbra is számos afrikai országot sújt, amelyet gyakran a gyarmati uralomból megörökölt homofób törvények táplálnak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin