Hírek

Egyre nagyobb elfogadásra talál Indiában az LMBTQ-közösség

Készítettek egy felmérést az indiai LMBTQ Tinder felhasználók között, hogy kiderítsék: milyen fogadtatásban részesülnek mindennapjaik során a közösség tagjai? Az eredmény talán egy szebb jövőt ígér.

A GayStarNews megosztotta a felmérés pontos eredményeit, mely szerint a Tinder indiai LMBTQ felhasználóinak 70 százaléka úgy gondolja: ma már közösségük kevésbé stigmatizált, mint mondjuk öt évvel ezelőtt.

Arra is fény derült, hogy a felhasználók 61 százaléka először online felületen bújt elő és csak utána beszélt családjával vagy barátaival. A kitöltők 47 százaléka érzi boldognak magát, amiért az LMBTQ-közösségbe tartozhat Indiában, és 44 százalékuk úgy véli, számukra egyszerűbb felvállalni magukat az online térben, és ott könnyebben is találnak maguknak partnert.

Elhagyva az online teret, a felmérés arra is kíváncsi volt, hogyan érzik magukat a való világban, az applikációktól távol. E szerint 44 százalékuk nem érzi feszélyezve magát, amikor megcsókolja párját akár az utcán, 60 százalékuknak nem probléma, ha meg kell ölelniük a másikat, és 62 százalékuk úgy látja, a társadalom elfogadja, ha kézen fogva sétálnak.

 

 

Az eredmények is bizonyítják, hogy India az elmúlt időszakban több lépést is tett az egyenlőség kivívásáért. Ennek legfontosabb eredménye a tavalyi évben elért törvényváltoztatás, mely során eldöntötték: nem büntetik tovább a homoszexualitást. A médiában is egyre nagyobb elfogadásra lelnek az LMBTQ-közösség tagjai; egyre több indiai, akár bollywoodi filmben találkozhatunk azonos nemű párokkal, mint például az idén bemutatott Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga, azaz How I felt when I saw that girl Sonam és Anil Kapoor főszereplésével.

Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy India konzervatívabb rétegének több időre van szüksége az azonos nemű párok kapcsolatának elfogadásához, és tízből hat ember továbbra is úgy gondolja, a homoszexualitás helytelen. Az aktivisták ezzel tisztában vannak, de úgy gondolják, apróbb lépésekkel és türelemmel sikerülhet elérni az egyenlőséget Indiában is.

 

„Mindannyiunk számára hosszú volt ez a harc” – Interjú Sumit Pawar indiai LMBTQ aktivistával

 

Previous post

Új videoklippel tért vissza Adam Lambert

Next post

Trump szerint teljesen rendben van, ha férfiak házasodnak egymással