Sport

Egymás ellen versenyeznek a téli olimpián a szerelmespár tagjai

 

A belga Kim Meylemans és a brazil Nicole Silveira tavaly decemberben, egy közös Insta-posztban jelentették be, hogy egy párt alkotnak. Mindketten az itthon kevésbé ismert szkeleton kiválóságai, a világranglistán a sportág legjobb 20 képviselője között tartják számon őket. És mivel mindketten kijutottak a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiára, így egymás ellenfelei lesznek. Erről Meylemans az OutSportsnak beszélt: „Nagyon különleges dolog megosztani az olimpiát a pároddal. Egy egy rendkívül stresszes időszak óriási nyomással, így az, hogy ott van mellettem az a személy, aki vigaszt és biztonságot nyújt nekem, az óriási értékkel bír számomra és a teljesítményemre nézve is. Nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz karrierünk legőrültebb heteibe.”

Meylemans már a 2018-as phjongcshangi téli olimpiára is kijutott, és ezzel ő lett az első belga szkeletonos, akinek sikerült az olimpiai résztvétel. Akkor kevés választotta el a dobogótól, mindössze 1,8 másodperccel maradt le a bronzéremről. A brazil Silveirával három évvel ezelőtt ismerkedtek meg, és idővel egyre közelebb kerültek egymáshoz. Párként egy karácsonyi közös fotóval álltak a nyilvánosság elé.

„Ahogy telt az idő, a kapcsolatunk egyre erősebb lett, és most itt vagyunk. Sokat beszélünk arról, hogy ez egy igen egyedi helyzet. Ugyanabban a sportágban versenyzünk, de egymás ellen. Ez egyszerre szórakoztató és egyben kihívás is” – mondta Silveira.

Hogy mi is a szkeleton, arról itt egy rövid videó Meylemans egyik tavalyi versenyéről:

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin