Hírek

Egykori hím szerelme mellé temetik Thomas-t, a biszexuális ludat

38 esztendősen a héten elhunyt Thomas, Új-Zéland legismertebb luda. Az idős korára megvakult, a Wellington Madárrehabilitációs parkban gondozott biszexuális hím madarat a hónap végén, nyilvános szertartás keretében helyezik örök nyugalomra egykori párja Henry, a hattyú mellé.

A két madár közel harminc évig élt együtt. Henry-ről a gondozók kezdetben azt hitték nőstény, de miután jó ideig nem jöttek világra fiókák, gyanakodni kezdtek és bebizonyosodott, hogy azonos nemű párral van dolguk.

Szerelmük első 18 éve szigorú monogámiában telt, amíg fel nem bukkant Henrietta, a nőstény hattyú, akivel aztán Henry az idők folyamán összesen 68 utódott nemzett. De Thomas végig velük maradt, sajátos szerelmi háromszöget alkotva. Sőt, a fiókák felnevelésében is segített.

A szerelmi háromszög

Henry, a hattyú 2009-ben hunyt el. Az ereje teljében lévő Henrietta hamar tovább állt egy fiatalabb hím hattyúval, szegény öreg Thomas pedig teljesen magára maradt. A park munkatársai gyakran hallották fájdalmas sírását. A rehabilitációs parkba 2013-ban került át. Akkorra látását már teljesen elvesztette és rendszeresen esett áldozatául idegen hattyúk támadásának.

Egykori gondozói biztosak benne, hogy temetésére sokan elmennek, hiszen Henry-én is legalább százan vettek részt kilenc évvel ezelőtt.

A rehabilitációs park Facebook-bejegyzésben is búcsúzott a lúdtól:

Previous post

„Merj élni, meghalni bárki tud!” – avagy Frida az Átriumban

Next post

Instagramon bújt elő az éppen zajló téli olimpia egyik versenyzője