Hírek

Egyik utolsó melegellenes törvényét törölte el Nagy-Britannia

Harmadik olvasatban, ellenszavazat nélkül szavazta meg a brit Képviselőház azt a törvényjavaslatot, amely törölné a hatályos brit joganyag egyik utolsó úgynevezett szodómiaellenes törvényét.

A konzervatív John Glen képviselő által benyújtott Kereskedelmi Hajózási Törvény törölné a törvény eddigi szövegéből azt a paragrafust, mely szerint egy kereskedelmi hajó személyzetének “homoszexuális viselkedése” azonnali elbocsájtást von maga után a fedélzetről, valamint általa a munkahelyről.

A javaslat inkább szimbolikus jellegű, mivel az egyenlő házasságról szóló törvény, valamint a 2010-es, a szexuális kisebbségek diszkriminációját tiltó törvény már rendelkezett a hasonló szabályozások hatályon kívül helyezéséről. Ennek ellenére a politikai pártok jobb szerették volna, ha nyoma sem marad az idejét múlt rendelkezéseknek.

A javaslat elfogadása azért is emlékezetes, mert ez az első, az LMBT-közösséghez kapcsolódó törvényjavaslat, amelyet a brit parlament alsóháza ellenszavazat nélkül, teljes egyetértésben fogadott el. A tervezetet benyújtó John Glen bízik benne, hogy a felsőház, azaz a Lordok Háza is hasonló egységesben fog gesztust gyakorolni.

(Pinknews)

Previous post

LMBT-karakterrel bővülne a League of Legends

Next post

Kijött a világ leggazdagabb LMBT-személyeinek friss listája