Hírek

Egyetlen sziget maradt Nagy-Britanniában, ahol nem törvényes a melegházasság

Most, hogy már konkrét dátum is van arról, hogy Észak-Írországban mikor lép életbe a házassági egyenlőség, nagy bajban vannak azok a brit állampolgárok, ahol olyan helyen szeretnének élni hazájukban, ahol nem köthetnek házasságot az azonos nemű párok.

Angliában és Wales-ben 2013, Skóciában 2014, Man szigetén 2016, Guernsey szigetén 2017, Jersey és Alderney szigetén 2018 óta van egyenlő házasság. De még a szomszédos Írországba sincs értelme költözniük, hiszen egy népszavazás eredményének köszönhetően négy éve ott is hasonló a helyzet.

A Pinknews kutatása szerint így egyetlen sziget maradt, ahova a homofóbok költözhetnek, méghozzá az 500 lakosú Sark szigete.

 

Sark szigete

 

Sark szigete a La Manche csatornán piros ponttal jelölve

 

Nem kevés időt és energiát kell rááldoznia az utazásra annak, aki még véletlenül sem szeretne meleg, vagy leszbikus esküvőbe belefutni, Angliából először ugyanis Guernsey szigetére kell megérkezni, majd onnan elérni a naponta háromszor közlekedő hajó valamelyikét Sark szigetére.

Bár a sarkiak közigazgatásilag hivatalosan Guernsey-hez tartoznak, mégis saját jogrendszerük van, amely egyelőre nem vette fel a lépést a királyság többi szeletével.

 

Mindennapok Sark szigetén

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb