Hírek

Egyetlen nászajándékot kérnek Harry hercegék és a gesztus csodálatos

Harry herceg – aki kilencedik a brit trónöröklési sorban – és menyasszonya, Meghan Markle színésznő május 19-én szombaton kel egybe a Windsor-kastélyban. A pár hetek, sőt hónapok óta kapja az alattvalóktól a hosszú, boldog házasságot kívánó üzeneteket és képeslapokat. Vannak azonban, akik ennél többet szeretnének adni, akár apró kis figyelmességet, nászajándékot is küldenének.

Harry és Meghan ezért kiadott egy közleményt, amelyben köszönik a jókívánságokat és mindenkit arra kérnek, akik ajándékra költenének, hogy a pénzt inkább egy jótékonysági szervezet számlájára utalják át. A pár közzé is tett egy általuk összeállított, 7 tagú listát, amelyen HIV-alapítványt is megneveznek.

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg részéről ez már nem az első gesztus, amelyet a HIV-közösség felé gyakorol. Két évvel ezelőtt Rihannával együtt csináltattak tesztet, így hívva fel a figyelmet a szűrés fontosságára, tavaly novemberben pedig éppen egy HIV-gála volt az első rendezvény, amelyen Harry-ék jegyespárként először megjelentek.

Harry e nemes gesztusokkal az 1997-ben tragikus autóbalesetben elhunyt édesanyja hagyományát folytatja. A néhai Diana hercegnő az AIDS egyik korai aktivistája volt. Megölelte a betegeket egy olyan korban, amikor a betegségről számtalan téves információ keringett és hisztérikus paranoia övezte.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb