ÉletmódUtazás

Egy világjáró meleg pár napjai Budapesten

Mivel mindketten az egyik legnagyobb LMBTQ utazási honlap munkatársai, így Tuk és Calum együtt járják a világot. A pár végre a magyar fővárosba is megérkezett, és most egy kicsivel több mint egy hónapot szánnak Budapest és a környék felfedezésére. Tuk eredetileg a thaiföldi Bangkokból származik, míg Calum a skóciai Glasgow-ból – ilyen az, amikor két világ találkozik, nem igaz? Az elmúlt hat évben Bangkokban éltek – egy olyan nagyvárosban, ami sohasem alszik.

 

 

Mit tudtatok Magyarországról, mielőtt megérkeztetek, és mi hozott titeket Budapestre?
Tuk: Azt hallottuk már korábban, hogy a város nagyon gyönyörű. Ezen kívül Calum angliai barátai már jártak Budapesten egy legénybúcsú keretében, így remek dolgokat meséltek az éjszakai élettől kezdve az olcsó sörig. De azt hiszem, a legnagyobb inspirációt Jack Whitehallnak a Netflix-en futó műsora, a Travels with My Father jelentette, valamint Ellie Goulding videoklipje, ami a Close To Me című dalhoz készült. Mindkettőből egy vidám és egy kicsit bolondos város képe jött át. Nem mellékesen Bangkokban a nyár az áprilisi-májusi hónapokra esik, így el akartunk menekülni az ottani hőség elől és felkeresni Európát. Olyan várost kerestünk, ami mindkettőnk számára új, és Budapest számos feltételünknek megfelelt.

Mi tetszik nektek legjobban a városban?
Calum: Leginkább a város építészete. Minden épületnek megvan a szépsége, különösen éjszaka, amikor kigyúlnak a fények. És ne felejtsük a kürtős kalácsot és a meggyes pitét sem!

És mi az, ami nem igazán tetszik errefelé?
Calum: Annyira nem fogott meg minket az itt népszerű Unicum. Inkább a tequila mellett tesszük le a garast, de persze akkor, ha ti fizetitek. (nevetve)

Mi a legfőbb különbség a hazátokhoz viszonyítva?
Tuk: Unalmasan hangzik az időjárás, de tényleg ez a legnagyobb különbség számunkra. Jól esnek a napfényes délutánok a Margitszigeten, vagy csak sétálni Budán. Mivel én Thaiföldön születtem, ahol egész évben forróság van, számomra igazi luxus ez a tavaszi időjárás.

Ért titeket kulturális sokk?
Tuk: Nem, nagyon könnyű volt beleszokni a mindennapokba. A város igazán felhasználó-barát, könnyű közlekedni, én pedig kifejezetten élvezem a villamosozást.

 

 

Mit gondoltok a budapesti meleg életről, szereztetek tapasztalatokat?
Calum: Igen, naná! Szeretjük a populáris zenéket, a slágerlisták számait, így az olyan partik, mint az Oops vagy a Hello tökéletesek számunkra. Ahogy szintén kihagyhatatlan a Why Not teraszán iszogatni naplemente idején.

Milyen a meleg élet a hazátokban?
Calum: Szerencsére mind az Egyesült Királyságban, mind Thaiföldön nagyfokú a melegek elfogadása és mindkét országban egyre jobban támogatják az LMBTQ jogokat. Bangkok számít Ázsia nem hivatalos meleg fővárosának, így ami az éjszakai életet illeti, mindig sok a lehetőség. De mind Glasgow, mind Bangkok számára a partik hamar véget érnek, olyan három körül, így itt tetszik, hogy ezután is lehet találni helyeket.

Milyen hobbitok van a világjáráson kívül?
Tuk: A napközbeni alkoholizálás annak számít? (nevetve)

Mit gondoltok a magyar pasikról?
Tuk: Magasak, jóképűek és kedvesek. Mit nem lehetne szeretni ebben?

Mit üzennétek azoknak, akik csak most érkeznek látogatóba Budapestre?
Calum: Ne ragadjanak le egyetlen útvonalon, folyamatosan próbáljanak ki új irányokat és helyeket. Olyan sok remek kis bár van a pincékben, vagy olyan vicces dolgok, mint a szabadulószobák, az interaktív horror show-k vagy éppen a paintball. Csak sétáljanak a városban, és meglátják, mit találnak – a kedvenc helyeinket mi is véletlenül fedeztük fel a kószálásaink során.

 

 

 

Tuk és Calum utazásait az Instagramon is követhetitek:
Tuk: @thaiguytravel
Calum: @calumdevans

 

 

Previous post

“Végül is mi a fene bajom van a melegekkel?!”

Next post

Nyálcsorgató – A három amerikai fitneszguru