Hírek

Egy vallásos divattervező Istenre hivatkozva nem készít ruhát egy leszbikus párnak

Nem elég, hogy egy vallásos esküvői divattervező nem volt hajlandó ruhát készíteni egy leszbikus párnak, de válaszlevelében olyasmi állt, amire egyik nő sem számított.

Tiffany Allen és menyasszonya, Angel Lane a D Auxillyből szerettek volna esküvői ruhákat venni, mivel Angel azonnal beleszeretett egy elegáns darabba a készletükből. A tervező, Dominique Galbraith válaszában azonban máris Jézusról és a Bibliáról kezdett beszélni, miközben heteroszexualitásra buzdította a két nőt – írja a Metro.

„Nem tudnék készíteni belőle egyetlen darabot sem egy azonos nemű pár esküvőjére. Ez ellentmond a Krisztusba vetett hitemnek. Hiszek abban, hogy Jézus a bűneinkért halt meg, ezért az Ő szent szavai szerint kellene élnünk életünket. Tudom, hogy mind a ketten szeretitek egymást, hogy úgy gondoljátok, hogy ez a helyes út, de arra biztatlak titeket, hogy gondoljátok át, és figyeljetek arra, amit az Úr szeretne mondani nektek, valamint azokra a csodálatos dolgokra, amiket tartogat számotokra, ha megbíztok benne és engedelmeskedtek neki. Isten áldjon titeket! Ha többet szeretnétek beszélgetni Jézusról, elérhető vagyok. Nyugodtan hívhattok engem.”

 

Az esküvőre készülő pár és a tervező

 

Tiffany és Angel, akik hét éve alkotnak egy párt, mélységes sértettséget éreztek, hiszen a levél azt sugallta számukra, hogy nem elég jók a házassághoz.

„Azok az emberek, akiknek szíve tiszta, el tudják mondani, hogy Isten nem követ el hibákat. Én nem egy egyszerű hiba vagyok, és a menyasszonyom sem az.”

A pár St. Louis-ban él, ahol a törvények nem tiltják, hogy az üzletek szexuális orientáció alapján diszkriminálják az ügyfeleiket. Csakhogy New Yorkban nem, ahol a D Auxilly céget alapították. Éppen ezért Tiffany és Angel arra készül, hogy pert indítson a cég ellen, a hivatalos panasz benyújtására pedig mindenféleképpen sor kerül.

 

 

 

 

 

Previous post

Rekordot döntött India első nyíltan leszbikus sportolója

Next post

Betűtészta - Nyári olvasmányok