Nagyvilág

Egy vallásos csoport fellógatná a melegeket a Kajmán-szigeteken

 

Az Egyesült Királyság tengerentúli területének számító Kajmán-szigeteken 2019-ben vezették be az egyenlő házasság intézményét. Egy leszbikus pár, Chantelle Day és Vickie Bodden Bush indított jogi eljárást, hogy összeházasodhassanak és végül sikerrel jártak. A kormány azonban nem nyugodott bele, és alig fél évvel később a bíróság segítségével eltöröltették az azonos nemű párok házasságát.

Az alig 65 ezer fős Kajmán-szigeteken ebben a közhangulatban okozott botrányt, amikor nyilvánosságra került egy helyi vallásos csoport, a Cayman Caribbean Cause tagjainak WhatsApp-beszélgetése.

Szeptember 4-én ugyanis életbe lépett az a törvény, ami lehetővé teszi az élettársi kapcsolatok jogi elismertetését az azonos nemű párok számára is. A döntést azonban élesen elítélik a helyi vallási vezetők. A keresztény csoport ezt a törvényt tárgyalta meg olyan stílusban, hogy a helyi kormányzó úgy érezte, meg kell szólalnia. Martyn Roper a pénteki sajtótájékoztatóján felszólította a lakosságot, hogy tiszteljék egymás emberi méltóságát.

„A napokban láttam néhány megjegyzést a WhatsAppon az élettársi törvényről, amelyeket mélyen felelőtlennek érzek. Igazából sokkolónak tartom őket. A legsúlyosabbakat a rendőrség fogja megvizsgálni. Nem fogok megnevezni egyetlen személyt vagy szervezetet sem, de mindkét felet ebben a társadalmi vitában felszólítom, hogy fogják vissza az indulatokat. Kérem, mielőtt posztolnak valamit a közösségi médiában, ami sérthet másokat a közösségünkből, gondolják át kétszer!”

A kormányzó azokra a megjegyezésekre reagált így, amelyek szerint a vallásos csoportnak kedve lenne „fellógatni egy-két meleget”, mert ebből majd értenek a többiek. A helyi Cayman Compass hírportál szerint a csoportot a helyi püspök, Nicholas Sykes felügyeli, de ő tagadja, hogy tudomása lett volna az LMBTQ emberek felakasztását javasoló megjegyezésekről.

 

 

Ferenc pápa szerint az LMBTQ gyerekeket is ugyanúgy kell szeretni

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb