Lifestyle

Egy újdonsült meleg apuka levele Hillary Clintonnak

m A demokrata elnökjelölt nemrég osztotta meg hivatalos oldalán az érzelmes levelet, amelyet egy újdonsült édesapától, Kevintől kapott.   

kevin-cover-photo.original-2

A férfi arról ír a levélben, mennyire nagyra értékeli Hillary egyenlőségi törekvéseit, és hogy az idei amerikai elnökválasztáson épp ezért egyértelműen őt támogatja. Kevin megírta azt is, hogy milyen küzdelmeken vannak túl férjével, Robbinnal: habár 2014-ben összeházasodtak New Yorkban, az otthonukban, Georgia államban egészen a Legfelsőbb Bíróság tavalyi döntésének életbe lépéséig nem ismerték el a házasságukat. Ez a döntés azonban további nagy – és örömteli – változásokat is hozott az életükbe:

“Tavaly decemberben örökbe fogadtunk egy kisfiút, aki a Grey nevet kapta, és momentán 7 hetes” – írta Kevin. – “Annyira boldogok és izgatottak vagyunk, hogy szülők lehetünk; majd felrobban a szívünk a sok boldogságtól, amit a gyermekünk jelent nekünk.” 

Kevin más fontos pillanatokra is visszaemlékezett levelében: “Emlékszem, amikor 2011 decemberében azt mondta – és én könnyes szemmel hallgattam -, hogy a melegjogok emberi jogok, az emberi jogok pedig melegjogok.  Élénken él az emlékeimben az a 2013-as nap is, hat hónappal az eljegyzésünk előtt, amikor egy videóban azt mondta: az LMBT irányultságú amerikaiak a kollégáink, a tanáraink, a katonáink, a barátaink, a szeretteink, és egyben teljes jogú állampolgárok is, ezért egyenlő jogokat érdemelnek, többek között a házasság terén is.

pasted_image_0_1.original

2015. október 6-án, abban a hónapban, amikor Grey-t örökbefogadtuk, ön azt mondta a világnak: annak, hogy valakiből jó szülő lesz-e, semmi köze a szexuális orientációjához vagy a nemi identitásához.  

Nekem és a családomnak személyes tétje is van ennek a szavazásak, ami túlmegy a pártálláson és az identitásunk alapjait jelenti. Komolyan tartok tőle, hogy Grey egy napon bekapcsolja a tévét, és egy repubklikánus elnökkel találja szembe magát, aki arról beszél, hogy szerinte az azonos nemű pároknak nem kellene házasodniuk vagy hogy nem képesek megfelelő lehetőségeket biztosítani a gyermekeiknek. Félek, hogy vajon egy republikánus elnök milyen hatással lenne a családomra.”

A teljes levelet itt olvashatjátok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb