Hírek

Egy transz férfi több ezer karácsonyi képeslapot küld azoknak, akiktől elfordult a családjuk

Egy transznemű férfi csodálatos ötlettel állt elő, amit meg is valósított, és immár több ezer embernek segít az LMBTQ közösségben, hogy ne érezzék magukat magányosnak karácsonykor.

Ellis Roberts-Wright azért kezdte el a Szivárvány képeslapok nevű projektet, mert segíteni szeretett volna azoknak az LMBTQ embereknek, akiket a saját családjuk taszított el, ezzel elérve, hogy szeretteik nélkül töltsék a karácsonyt. A huszonegy éves biszexuális transznemű férfi annak ellenére szeretett volna segíteni, hogy ő maga is segítségre szorul, bár egészen más módon. Ellis krónikus fáradtságban szenved, ezért sokszor képtelen a mozgásra, egyedül nem tud fogat mosni, és nehezére esik egy beszélgetést hosszú ideig fenntartani – számol be róla a Daily Record.

 

Ellis Roberts-Wright

 

Ellis úgy érezte, hogy betegsége teljesen elszigetelte őt a világtól, és csakis szüleire és barátaira számíthatott. Mivel a beszélgetés is nehezére esett egy időben, a barátai levelet írtak neki, még ha ő nem is tudott válaszolni rájuk.

A levelek mégis vigaszt nyújtottak számára, és ez volt a legfőbb ok, amiért elkezdte a Szivárvány képeslapok nevű programot.

„Amikor biszexuálisként coming outoltam, el sem akartam hinni, mennyire megértőek és támogatóak a szüleim, és ez ráébresztett, hogy vannak olyan emberek, akik nem ilyen szerencsések, mint én” – emlékezett vissza Ellis.

2018-ban Ellis végül négyezer kártyát küldött harmincöt különböző országba. Idén azt tervezte, hogy még többet fog küldeni. Arról pedig, hogy pontosan kiknek is küldi a leveleket, Ellis egy interjúban válaszolt:

„Szerintem a legfiatalabb, akinek valaha levelet küldtem, tizenhárom éves volt. A legidősebb ötven. A legtöbbjük Amerikában él, de vannak olyanok is, akik olyan helyről származnak, ahol illegális melegnek lenni. Sokan vannak vallásos családból, leginkább keresztények. De sokan vannak Angliából is. Az emberek e-mailt vagy ugyanúgy képeslapot küldenek, hogy megköszönjék nekem. De ez róluk szól és nem rólam. Sokan mondják, hogy ez az egyetlen képeslap, amit valaha kaptak. És sokan vannak, akik azt mondják, sírva olvasták a soraimat. Néhányan azt is mondták, hogy a levelek mentették meg az életüket, mert egyébként annyira elszigetelve érezték magukat. Ez legfőképpen a transznemű címzettekre van nagy hatással. Sokuk életében nincsenek olyan emberek, akik a nevükön szólítanák őket, és a névmásokat sem tartják tiszteletben.”

Ellis módszere igazán egyszerű, amikor a címzettekről kell döntenie. Bárki feliratkozhat a levelekre a projekt weboldalán, de arra is lehetőségük van, hogy maguk írjanak leveleket. Először Ellis kapja meg ezeket a leveleket, majd elküldi a címzetteknek, akik elérhetőségét természetesen titokban tartja, hiszen az emberek biztonságát tartja szem előtt.

 

 

„Sokszor kérdezik, hogy miért is csinálom ezt, amikor vannak sokkal nagyobb problémák a világon. De szerintem ezek az emberek nem értik, mekkora elutasításban van részük azoknak, akik nem kapnak karácsonyi képeslapokat. Ez valójában nem is a képeslapokról szól, hanem arról, hogy a családjuk nem szereti, és nem támogatja őket többé.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb