Életmód

Egy távol-keleti meleg srác története

Rendhagyó a márciusi Bárka főszereplője, hiszen Daryl révén nem egy, hanem azonnal négy országból is csemegézünk. A maláj születésű fiatalember élete ugyanis nemcsak szülőhazájához, hanem három másik, sokunk által csak filmekből és utazási kiadványokból ismert országhoz is kötődik.

Malajzia – Kína – Hongkong – Szingapúr

Malajzia neve ismerősen csenghet a kedves olvasó számára, hiszen korábban Travis révén már volt róla szó. Míg azonban a Londonban élő és dolgozó fiatalembert személyesen is ismerem, addig Darylt nem, és ő egyébként is azok közé tartozik, akik csak nyaralni és szórakozni járnak Európába, a mindennapi kenyerük azonban Délkelet-Ázsiához köti őket.

Daryl

Daryl Malajzia szívében, a főváros Kuala Lumpurtól nem messze, Petaling Jayában nőtt fel középosztálybeli családban. Míg édesanyja a háztartást vezette és gondoskodott róla, valamint két testvéréről, addig édesapja dolgozott. Hétvégente meglátogatták a nagyszülőket, és egy zűröktől mentes, szeretetteljes gyerek- és tinédzserkor adatott meg Darylnek, amelyben szülei mindvégig arra biztatták, higgyen álmaiban.

Az iskola már kevésbé volt óvó és támogató. Különösen a testnevelés órák nem, ahol az összes fiú osztálytársa odavolt a fociért, ő azonban finoman szólva sem szerette ezt az elfoglaltságot. Unalmasnak találta (megj.: nincs vele egyedül). Hamar kivívta pár srác ellenszenvét, akik elkezdték „pondannak”, azaz lányosnak csúfolni.

Hong Kong

Mint korosztályunkból oly sokaknak, Darylnek is az internet volt az elsődleges információs forrás azzal kapcsolatban, amit serdülőkorában egyre inkább érzett. Honlapokat böngészett, chatszobákban beszélgetett, és ki mert lépni a nagyvilágba. Már fiatal korától barátkozott meleg srácokkal, akik előtt nem kellett rejtegetnie valódi érzéseit. Nem így szülei elől, akik miután 16 éves korában rájöttek, hogy fiuk meleg, jó ideig küszködtek az igazsággal. Buddhista vallású családja azonban lassacskán megbékélt vele és elfogadta, így ma már édesanyjával is ugyanúgy tud beszélgetni a pasikról, mint bármelyik barátjával.

Bár azt gondolhatnánk, a négy országot világok választják el, valójában nagyon is sokban hasonlítanak egymásra. A nagyvárosok meleg élete, amelyekhez Daryl kötődik (Hongkong, Szingapúr, Kuala Lumpur Malajziában és Sanghaj Kínában), kifejezetten pezsgő. Errefelé az Y és Z generációk megvetik a homofóbiát, úgy tekintenek rá, mint az idős korosztályok divatjamúlt beidegződésére. Az LMBT közösségek már nem félnek úgy, mint akár csak öt évvel ezelőtt. Pride-okat szerveznek, felveszik a küzdelmet a HIV-vel szemben, tájékoztató kampányokat indítanak, ugyanis ez utóbbi még mindig alig téma és tökéletesen hiányzik a szexuális felvilágosításból.

Daryl Pekingben

A melegbárok és szórakozóhelyek pezsgő, nagyvárosi klubokká váltak, ahova nemcsak a helyiek járnak, hanem turisták és világutazók mind az öt földrészről. Mindennek persze megvannak az előnyei és a hátrányai. Nagyon könnyű randit szervezni, egyéjszakás kalandot összehozni, azonban a legtöbb kapcsolat meg is reked ezen a felszínes szinten, és komolyabban elköteleződni alig akar valaki. Sokaknak nehéz, miközben ilyen sok körülöttük a kísértés, amelyet nyilván a mobilapplikációk sem enyhítenek.

Végül mit ajánl Daryl az olyan világutazóknak, mint ő maga? Turistaként Sanghajt, a modern nagyvárost, ahol egyaránt ötvöződnek a keleti és nyugati világ hatásai, éttermek és kávézók végtelen sorát kínálva, nyüzsgő élettel és állandó meglepetésekkel, változásokkal. Élni pedig Hongkongban érdemes, amely Délkelet-Ázsia lüktető szíve, és ahol a zajos nagyvárostól a homokos tengerpartig és az érintetlen hegyekig minden megtalálható.

Waliduda Dániel

 

Lenny Kravitz post inject banner

Hozzászólások

Previous post

Nyálcsorgató - Az amerikai fodrász

Next post

Egy orosz polgármester melegmentessé nyilvánította városát, miután kitiltotta a pénisz formájú nyalókákat