Hírek

Egy tanulmány szerint azért léteznek leszbikusok, mert az izgatja a férfiakat

A női azonos nemhez vonzódás evolúciója: a férfiak választása elmélet” címmel jelent meg tanulmány a ciprusi Nicosia Egyetemen Menelaos Apostolou tollából. A tanulmány állítása szerint a nők egymáshoz való vonzódása azért alakulhatott ki az emberi fejlődés folyamán, mert a férfiak jelentős részének ez izgató fantázia.

A kutatócsoport 1509 heteroszexuális ember körében végzett felmérést az azonos nemhez vonzódás tárgykörében. A megkérdezett heteroszexuális férfiak 34.3 százaléka állította, hogy előnyben részesítene egy olyan barátnőt, aki “elsősorban az ellentétes nemhez vonzódik, de alkalmanként a saját neméhez is.”

A heteroszexuális nőknek ezzel szemben csak 7.8 százaléka gondolkodik hasonlóan potenciális barátjáról. A tanulmány hozzáteszi, hogy a férfiakat sokkal inkább szexuális izgalomba hozta annak a gondolata, hogy barátnőjük egy másik nővel csalja meg őket, mint a megkérdezett hölgyeket az, hogy párjuk lefekszik egy idegen férfival.

Apostolou mindebből azt a következtetést vonja le, hogy a férfiak piszkos fantáziája lehet hatással arra, hogy körülbelül minden ötödik nő érez bizonyos fokú szexuális vonzalmat a saját nemével kapcsolatban.

A DIVA leszbikus magazin írója, Roxy Bourdillon a kutatás eredményeit ennyivel intézte el: “Menelaos, szerintem egy alapvető eleme felett elsiklottál a leszbikusságnak. Nem arról szól, hogy férfiakat indítsunk be, hanem hogy nőket.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb