Hírek

Egy szenátor a házasság ellen

Nem minden politikus osztja az Egyesült Államok azon nézetét, hogy a szabadság mindenkit megillet. Még az elnökjelöltek között is van, aki elvenné az emberektől azt, hogy összeházasodhassanak szerelmükkel.

Texas állam republikánus szenátora, Ted Cruz, aki egyben a 2016-os amerikai választások elnökjelöltje is, azt nyilatkozta, hogy ha megnyeri a választást, akkor vissza fogja vonni a házassági egyenlőségre vonatkozó törvényt. A szenátor híres melegellenes nézeteiről. Nemrég egy olyan lelkésszel osztotta meg a színpadot, aki azt mondta, hogy az összes meleget meg kellene ölni.

Cruztól nem áll távol, hogy olyan emberekkel szokott színpdra lépni, akik előszeretettel osztják meg az emberekkel szélsőséges és hihetetlenül buta vallási nézeteiket. Ezek közé tartozik például Kevin Swanson, aki szerint inkább vízbe kellene fojtani a gyerekeket, mintsem hogy elolvashassák a Harry Pottert.

A keresztény Bob Jones Egyetemen egy beszédjében a következőképpen fogalmazott a nyáron beiktatott törvényről: “Ez még nincs lezárva. Ez nem a mi törvényünk. Ez nem az Alkotmány. Ez nem legitim, és mi nem adjuk fel a harcot.”

A szenátor három másik republikánus elnökjelölt társával meg egy petíciót is aláírt, mely szerint vissza kellene vonni az azonos nemű párok házasságát lehetővé tévő törvényt, és az alkotmányba kellene foglalni, hogy csak egy férfi és egy nő között jöhessen létre ez a kötelék.

Cruznak egyébként nem sok esélye van tervei megvalósítására, ugyanis pártjából jelenleg mindössze tizenegy százalékos támogatottságra számíthat és nagyon le van maradva republikánusok legnépszerűbb politikusa, a nem kevésbé szélsőséges, Donald Trump mögött.

Previous post

„Most érzem azt, hogy megtaláltam a helyem" - interjú Pálos Hanna színésznővel

Next post

Proud Hungary - The Budapest story of a Brazilian guy