Hírek

Egy pap szerint a melegek olyanok, mint a baltás gyilkosok

Bár rég foglalkoztunk hülyékkel, szerencsére a nagyvilág időről-időre ellát minket alapanyaggal. Az Amerikai Egyesült Államokban például nemcsak bizonyos szervezeteket listáznak masszív homofóbiájuk miatt, de néhány törpeegyházat is számon tartanak közöttük. Ezek közül a legismertebb a Westboro Baptista Egyház, amely többek között zsidó és iszlámellenes, elítéli a válást, hálás a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásért és persze a pokolra kívánja az összes meleget.

Isten gyűlöli a buzikat, valamint USA = buzi nemzet

Az LMBT-emberekhez való hozzáállásukban nincsenek egyedül. Március elején például az Első Baptista Egyház lelkésze, Clint Echols mondott nagyot. Véleménye szerint a homoszexualitás egy életstílus, amelyet egyesek önként választanak maguknak.

“Azt mondják, hogy ó, várjatok csak, most meleg vagyok, most biszexuális vagyok, most meg nemet szeretnék váltani. Ez ugyanolyan, mintha például én holnap felkelnék és egy belső hangtól vezérelve úgy döntenék, hogy most baltás gyilkos akarok lenni. Ti örülnétek neki? Egyetértenétek azzal, ha követném ezt a belső hangot?” – tette fel a költőinek szánt kérdést.

Szerencsére egyházában vannak józan gondolkodók is, többen petíciót indítottak annak érdekében, hogy a lelkipásztor vonja vissza szavait. Ezzel egy időben egy másik csoport, a Családi Kutatás Tanács vezetője, Tony Perkins országos imamozgalmat és böjtöt hirdetett annak érdekében, hogy így akadályozzák meg az azonos neműek házasságának Amerika-szerte terjedőse elfogadását.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb