Hírek

Egy műsorvezetőt igen feldühítette, hogy a mézeskalács figuráknak nem lehet nemük


Gondolnád, hogy egy darab sütemény is vitát szítani a szexizmus terén? Bizony, tud. Legalábbis Tammy Bruce rádiós műsorvezető és politikai kommentátor szerint, aki nagyon feldühödött azon, hogy már a mézeskalács figurákat sem lehet férfinak nevezi.

Bruce-nak azzal van problémája, hogy egy skót kávézó a mézeskalács figurákat mézeskalács emberként árusítja, holott azok nyilvánvalóan férfi figurák.

A mézeskalács figurák nemtelenítéséért a skót parlament felelős, akik az épületben található kávézónál rendelték el, hogy az édességet ne nevezzék férfinak vagy nőnek, így is felvéve a küzdelmet a szexizmus ellen – írja az LGBTQ Nation.

Bruce érzése szerint ezzel a szabad véleménynyilvánítás és beszéd szabályozása egy kritikus fordulóponthoz érkezett.

„Határozottan állítom, hogy miután az egész életedben azzal piszkáltak, hogy mit mondhatsz és mit nem mondhatsz, és azt feltételezték rólad, hogy rossz ember vagy, a legkisebb dolgon is fel tudod dühíteni magad.” – mondta a Fox News műsorában – „Ebben az esetben azon, hogy a mézeskalács figurákat mézeskalács embereknek kell hívni, holott nyilvánvalóan férfiak.”

Azt azért ő is beismerte, hogy meglehetősen nehéz megállapítani egy sütemény nemét: „Nem tudom megmondani a nemüket, mert nem viselnek ruhát. Így nehéz megmondani, hogy micsodák ők, és mit csinálnak és mit nem.”

Mi tagadás, egy darab sütemény nemén vitatkozni valóban felesleges vitának tűnhet, bár minden szexizmus elleni lépés győzelem a társadalom számára.

Kedves Tammy! Lehet, hogy nevetségesnek tűnhet a lépés, de valakinek ez is fontos. Inkább engedje el, készítsen egy jó kakaót és kapjon be egy mézeskalács… férfit.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés