Színes

Egy meleg párt eltiltottak a szivárványzászló lobogtatásától, ez lett belőle

Bár Memo Fachino és férje, Lance Mier wisconsini udvarán 2016 óta lobog a szivárványzászló, a lakóközösség az előző hónapban úgy döntött, hogy betiltja annak – és minden más “véleményzászlónak” – a használatát. A határozat értelmében kizárólag az Amerikai Egyesült Államok zászlaját lehet kihelyezni.

A hatálybalépést követő napon a meleg pár birtokán ugyanúgy kint volt a szivárványzászló, ami miatt az egyik szomszéd nyomban be is panaszolta őket a lakóközösség vezetőségénél. “Hiszünk abban, hogy fontos az önkifejezés és önmagunk láthatóvá tétele” – mondta az eset kapcsán Fachino.

E gondolattól vezérelve mégegyszer átolvasták a határozatot és felfigyeltek rá, hogy a mozgatható égőket semmi nem tiltja. Így vásároltak hat hatalmas színes lámpát a szivárványzászló színeiben és azóta esténként azokkal világítják meg házuk oldalát.

 

Memo és Lance háza | Fotó: Imgur

 

Valamivel feltűnőbb, mint a zászlónk volt” – ismerte el Fanchino. “De jóval nagyobb szórakozás bárkinek, aki a zászló és annak mondanivalója miatt panaszkodott.

Az Imguron és Redditen közzétett bejegyzésben – amely több, mint 80 ezer megosztásnál tart – a férfi leszögezi, hogy a határozatot egyáltalán nem vették személyesen ellenük irányuló támadásnak, de a szabályok betartása mellett szerették volna továbbra is láthatóvá tenni, hogy az LMBTQ közösséghez tartoznak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb