Hírek

Egy meleg pár harca a béranyával

Egy spanyol meleg pár a 14 hónapos lányukért harcol, mivel a thaiföldi béranya nem hajlandó nekik adni a gyermeküket. A béranya azután gondolta meg magát, miután a pár elhagyta a kórházat az újszülöttel.

gay-couple-thailand

Gordon Lake és Manuel Valero egy Spanyolországban élő pár, akik úgy döntöttek, belevágnak a szülőségbe. De nem örökbe fogadtak, hanem egy béranyát kértek fel arra, hogy hordja ki a gyereküket. Carmen, a most 14 hónapos kislány biológiai apja Gordon, a petesejt pedig egy anonim adományozótól származik. Így a béranyának semmi köze sincs a kislányhoz.

A The Telegraph című lap úgy tudja, hogy Lake folyamatosan informálta a béranyasági irodát, hogy ő meleg, és egy férfival él házasságban. „Azok az emberek vagyunk, akik gyereket akarnak. Csak haza akarunk menni, és egy család szeretnénk lenni. Egy átlagos, unalmas család” – mondta Lake, utalva arra, hogy már egy éve Thaiföldön ragadtak.

Gordon_Lake__L___a_3599719b

Habár a béranyának biológiailag semmi köze sincs Carmenhez, a thaiföldi jog nem ismeri el az azonos neműek kapcsolatát, továbbá nem régen tiltották be az országban a kereskedelmi béranyaságot. A Gay Times azt írta, hogy a thaiföldi törvények szerint az a gyermek anyja, aki megszülte. Kusolsang, a béranya azt nyilatkozta: „A thai társadalom szerint ők nem természetes szülők. Ők azonos neműek, nem pedig nő és férfi, akik gondját tudnák viselni a babának.”

Mivel Kusolsang nem írta alá Carmen papírjait, így a család nem tud elutazni az országból, és rettegnek, hogy elveszik tőlük a kislányt. Az apák egy gyűjtést szerveztek, hogy továbbra is Thaiföldön maradhassanak, és harcolhassanak Carmenért. Eddig több mint 36 ezer dollár gyűlt össze, a cél 45 ezer lenne. A pár ügyvédje szerint Lake megkaphatja a felügyeleti jogot, mint Carmen biológiai édesapja, valamint mivel jobb életkörülményeket tud számára biztosítani. A bírósági eljárás március 31-én kezdődik.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin