Kultúra

Egy meleg jóbarát a Fehér Házban

John F. Kennedy meglepő nyíltsággal viszonyult legjobb barátja melegségéhez, és az elmúlt években megjelent kötetek alapján Lem Billings-nek külön szobája is volt az elnöki palotában. 

JFK-Lem-Billings_640x345_acf_cropped

Habár többször is felröppentek a pletykák, amelyek szerint a két férfi között több is volt egy időben puszta barátságnál, a kutatók nagy része ezt az elméletet – bizonyítékok hiányában – elveti. “Én azt mondanám, hogy nagyon közeli, mély barátságot ápoltak, ami bőven felülemelkedett a szexuális orientáció kérdésén” – nyilatkozta David Pitts. – “30 éven át a családján kívül ő állt hozzá a legközelebb. Nem csupán a ‘meleg haver’ szerepét töltötte be.”

Nem így van ezzel Jerry Oppenheimer, aki az RFK Jr. and the Dark Side of the Dream (ifj. Robert F. Kennedy és az álom sötét oldala) szerzője, aki szerint “a két férfi orális szexet folytatott egymással, amelyben mindig Jack volt az aktív fél.”

A két ifjú titán
A két ifjú titán

Lem Billings sosem coming outolt hivatalosan, azonban Ben Bradlee újságíró szerint nyílt titok volt a dolog: “Jack  [John F. Kennedy beceneve – a szerk.] nagyot nőtt a szememben azzal, hogy vállalta a meleg barátait. Mindenki tudott ezekről a dolgokról, de akkoriban nem volt szokás beszélni róluk.”

hO0tDnP
Kennedy és Billings a kép jobb szélén
Mókázás a Princeton Egyetemen
Mókázás a Princeton Egyetemen

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb