Színes

Egy meleg fiút azzal fenyegettek az átnevelő terápián, hogy Isten megöli a családját

Sokkoló részletekről számolt be a Glasgow Live-nak Blair Anderson, aki elmondta, hogy mindössze 14 éves volt, amikor egy vallásos családtagja “undorítónak” nevezte őt, miután kiderült, hogy meleg. A családja ahelyett, hogy szeretetet és támogatást nyújtott volna neki, inkább éveken át tartó terrornak tette ki.

A legtöbb ember képzeletében az él, hogy az átnevelő terápia formális dolog, amit egy orvosi rendelőben vagy egyházi táborban tartanak” – mondta Blair. “Az én tapasztalatom más volt, mivel a család kezdeményezte.

Blair vallásos családban nőtt fel, ahol azt hajtogatták neki, hogy melegnek lenni bűn. Amikor coming outolt, rokonai azt mondták neki, hogy ez nem opció, és ultimátumot kapott: vagy meleg lesz, vagy kitagadják.

 

Blair Anderson | Fotó: Glasgow Live

 

A következő öt évben Blair elfojtotta szexualitását. “Úgy tettem, mintha heteroszexuális lennék, lányokkal ismerkedtem, és nem mondhattam el senkinek, hogy meleg vagyok.” Eközben ki volt téve zaklatásnak és elszigeteltségnek, imára és úgynevezett tanulásra kényszerítették, amelyek célja az volt, hogy “megszabadítsák” őt a veleszületett szexualitásától.

Megfenyegettek, azt mondták, hogy ha bármilyen módon gyakorlom a homoszexualitást, a családtagjaim meghalnak – Isten megöli őket” – részletezte a Glasgow Live-nak.

 

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

 

Ennek következtében a mentális egészsége súlyos károkat szenvedett – de családja mindvégig megakadályozta, hogy segítséget kérjen, és megtiltotta neki, hogy felügyelet nélkül bárhová is elmenjen.

A fiú végül 18 évesen megszökött a családjától és azóta az önazonos életre törekszik. Bízik benne, hogy a jövőben egyre kevesebb sorstársa lesz. Ebbe a reményt keltő irányba mutat, hogy Nagy-Britannia egész területén hamarosan betiltják az átnevelő terápiákat.

 

II. Erzsébet bejelentette: Nagy-Britanniában betiltják az átnevelő terápiákat

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb