Kultúra

Egy Marvel szuperhős coming outja

A Marvel képregény-univerzum egyik szereplője egy iPhone-ra kifejlesztett játékban coming outolt.

Habár nem egy sokak által ismert hősről van szó, mégis nagy előrelépés a Marveltől, hogy bemutatta első LMBT-szereplőjét. Union Jack már az 1970-es évek óta része az univerzumnak, most pedig egy előtörténetet feldolgozó játékban, a Marvel Avengers Academyben mondta el, hogy meleg.

landscape-1466435736-maxresdefault_640x345_acf_cropped

Az iskola nem olyan, mint az X-Menek akadémiája, de azért sokban hasonlít rá. Itt most az ismert hősök fiatalabb verzióival lehet találkozni. A történetben Fekete Özvegy próbál Union Jackkel flörtölni, aki kijelenti, “Bocsi, de nem vagy az esetem.” A lány meg akarja tudni, mégis melyik másik csajért dobog Jack szíve, aki arra azt válaszolja, “Elmondom neked, meleg vagyok.”

A Marvel tévés és mozis univerzuma eddig százával mutatott be szereplőket, de LMBT-karakter nem akadt még benne. Bár meleg szereplő feltűnt a Jessica Jones és az Agents of S.H.I.E.L.D. című sorozatokban, de mivel a filmeket olyan országokban is be szeretnék mutatni, amelyek erősen LMBT-ellenesek (például Oroszország és Kína), így azokból kimaradnak az ilyen karakterek.

union-jack1-7299b

Ezzel kapcsolatban a legutóbbi film, az Amerika kapitány: Polgárháború rendezői azt nyilatkozták, ez nem lehet kifogás arra, hogy ne is szerepeljenek LMBT-karakterek. Továbbá remélik, hamarosan megteszi azt a lépést a cég, amit már régen meg kellett volna tennie.

Joe Russo, az egyik rendező azt mondta, hogy rajtuk, mesélőkre a hárul a feladat, hogy minél nagyobb változatosságot mutassanak be. “Szomorú, hogy Hollywood ilyen látványosan lemarad más iparágak mögött, pedig mindenki azt gondolná, hogy milyen progresszív és milyen látható iparról is van szó. Ezért mint történetmesélő azt gondolom, minél inkább a sokszínűség felé kell eltolnunk a sztorijainkat, ezáltal azok sokkal érdekesebbé, gazdagabbá és igazabbá válnak” – fejtette ki.

 

Previous post

Sikeresen megszavazta az EU az új LMBT-jogi egyezményt

Next post

Nyitottak vagyunk programjai a Budapest Pride-on