Színes

Egy LMBTQ aktivista fegyveres támadással vádolja Neymart

Neymar és Tiago Ramos / fotó: Instagram

 

Élénken foglalkoztatja a brazil sajtót az argentin Agripino Magalhaes LMBTQ-aktivista, egyben egy brazil parlamenti képviselő asszisztense által indított per. Magalhaes a Sao Pauló-i bíróságon beperelte a világhírű játékost és ügyvédjét – állítása szerint fegyveres támadást terveztek ellene Neymar utasítására, az ügyvédje pedig közölte, megölik, ha nem áll le a focista elleni vizsgálódásával.

Magalhaes a focista állítólagos homofób kijelentései után nyomozott. Amikor tavaly Neymar édesanyja egy 23 éves aranyásó, Tiago Ramos hálójában került, a focista eleinte jól fogadta a nála hat évvel fiatalabb „mostohaapát”. Amikor aztán kiderült, hogy a férfi nem csak meleg, de korábban kizárólag dúsgazdag férfiak voltak a párjai, nyilvánvalóvá vált Neymar anyja számára is, hogy a vagyona miatt érdeklődik iránta. A szakítás után Neymar állítólag azt mondta, hogy „a Ramoshoz hasonló homoszexuálisokat meg kéne ölni és elevenen karóba húzni.”

Az argentin aktivista erről akart többet megtudni, állítása szerint ezután a focista és az ügyvédje utasítására először a telefonját lopták el tőle, később pedig már életveszélyes fenyegetéseket is kapott. Magalhaes azzal vádolja Davi de Paiva Costa Tangerine ügyvédet, hogy azt mondta neki, meg fogják ölni, ha nem fogja be a száját.

Fegyveres támadás kitervelése miatt ezért nyújtott be keresetet a bíróságon, amelyben 190 ezer dollár kártérítést követel a focistától. A Metropoles beszámolója szerint a játékos nem akart nyilatkozni az ügyben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb