Színes

Egy leszbikus anyukának köszönheti a világ Bernie Sanders kesztyűit

fotó: Gabe Conte

 

Még mindig óriásit megy a közösségi médiában a mémmé vált Bernie Sanders. Egymást érik a vicces fotómontázsok, ahogy az amerikai elnök, Joe Biden beiktatásán utánozhatatlan nagypapa stílusával, egy semmilyen télikabátban és harsány kesztyűben üldögél.

Különösen a kesztyű ragadta meg a világ figyelmét, nem véletlenül. Az egyujjas kesztyűt még 2016-ban kapta a vermonti szenátor egy helyi tanárnőtől. A hobbi kézműves Jen Ellis kesztyűjében az a különleges, hogy újrafelhasznált pulóverekből, valamint olyan anyagból készült, amit újrafeldolgozott műanyagpalackokból állítanak elő.

A 42 éves tanárnőt a Jewish Insider szólaltatta meg a kesztyű kapcsán, és kiderült, hogy személyesen soha nem találkozott a politikussal. Ellis a partnerével, Lizzel, valamint öt éves kislányukkal él Burlington városa mellett – ahol Sanders polgármester volt a nyolcvanas években.

 

Jen Ellis és a kesztyűi / fotó: Jewish Insider

 

Mivel nem kifejezetten aktív közösségi média felhasználó – most a Twitter fiókjába is rá kellett jönnie, hogyan tud belépni – váratlanul érte a mémmé váló fotó. Ahogy a kesztyűje iránt megugrott hirtelen kereslet is. Csak az interjú előtti órákban hatezernél is több emailt kapott egy régi posztjára, amiben a kötött holmijait hirdette. Az érdeklődők bánatára azonban kénytelen volt közölni, hogy nemcsak a kesztyűből nincs már, de a készítésükkel is rég felhagyott.

„Egyszerűen nem lehetséges 6000 pár kesztyűt legyártanom, nem hagyom ott a főállásomat, tanár vagyok, édesanya vagyok, és ez ad épp elég elfoglaltságot. Nem szeretek csalódást okozni az embereknek, de minden alkalommal, amikor ránézek a leveleimre, több száz újabb emailt találok. Ezek a kesztyűk egyediek, és egyszerűen vannak olyan dolgok a világon, amit nem tudunk megkapni.”

 

A közösségi médiát elárasztották a mémek

 

Ellis akkor adta ajándékba a híressé vált kötött kiegészítőt, amikor Sanders 2016-ban Hillary Clintonnal szemben elvesztette a demokrata elnökjelölt-választást. Akkor nem hitte volna, hogy a vermonti politikus négy évvel később újra megpróbálja. A véletlen úgy hozta, hogy Ellis lánya épp oda járt óvodai előkészítőbe, ahol Sanders menye, Liza Driscoll is dolgozott. És mivel a foglalkozást vezető tanárokat karácsonykor megajándékozták, a Lizának átadott kesztyűhöz egy második párt is mellékelt – amit a politikusnak szánt.

A tanárnő azt reméli, ha személyesen nem ismerik egymást, de egyszer még összefutnak a város főutcáján, akkor majd odalép bemutatkozni és csak köszönni.

„Azt akarom, hogy folytassa tovább, amit tesz, mert jó harcot vív.”

 

Azonban a kesztyű által kiváltott világméretű érdeklődés, és az általa tisztelt Sanders sem tudta elterelni az ő és családja figyelmét arról, hogy Kamala Harris személyében először lett az országnak női alelnöke:

„Ez csodálatos! Nekem négy évtizedet kellett várnom erre, a lányomnak pedig egyet sem kellett. Tehát igazából ez a tény az nap igazi sztárja.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb