Hírek

Egy kutatás szerint leszbikus és biszexuális nőknél magasabb a szívbetegség kockázata

Egy új kutatás szerint a leszbikus és a biszexuális nők nagyobb eséllyel lesznek szívbetegek a traumatikus bántalmazások és az elhanyagolás miatt.

A kutatók megállapították, hogy a szexuális kisebbséghez tartozó nők nagyobb eséllyel lesznek stresszesek, mint heteroszexuális társaik, valamint a dohányzásra és a szeszes ital fogyasztására is nagyobb hajlamot mutatnak az elhízás mellett – ezek mind szív-és érrendszeri betegségekhez vezethetnek – írja a Metro.

 

 

A felsoroltakon kívül fenyegeti őket a poszttraumás stressz megjelenése, és az érzés, hogy kevesebb támogatást kapnak embertársaiktól. A gyermek- és a felnőttkor között tapasztalt trauma három formáját mérték, beleértve a fizikai és a szexuális bántalmazást, valamint az egész életen át tartó traumát.

A vizsgálat szerint a cukorbetegség és a depresszió kapcsolódtak leginkább a leszbikus és a biszexuális nők által elszenvedett trauma mindhárom formájához, és beszámoltak arról is, hogy a gyermekkorban tapasztalt traumák több esetben vezettek elhízáshoz, míg a felnőttkori traumák a szorongáshoz.

A számok alapján a leszbikus és biszexuális nők 60%-al nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek, 40%-al nagyobb az esély a depresszióra, és 30% viszi őket közelebb a szorongáshoz.

A kutatást az Amerikai Szív Egyesület tudományos ülésén mutatták be Chicagóban, és elnyerte az Érrendszeri betegségek ápolásának díját.

Kicsit vidámabb téma – egy másik kutatás szerint másra is hajlamosabbak az LMBTQ nők és a nonbinárisak:

Ijesztően sok LMBTQ nő látott már kísértetet

Previous post

Lángoló menyasszonyi ruhákkal ünnepelte házasságát egy leszbikus pár

Next post

Homer drag queen A Simpson család új részében!