Hírek

Egy „kigyógyult” meleg 10 tuti tanácsa, hogyan ne ess kísértésbe

 

Egy keményvonalas keresztény egyházi csoport vezetője, Robert Oscar Lopez maga is meleg volt, de mára állítása szerint szerencsésen kigyógyult. Így első kézből kaphatunk tőle tuti tippeket, hogyan ne essünk kísértésbe a javában „dühöngő” pride hónap idején.

A sok imádkozás és a böjt elcsépelt pontoknak hangozhatnak talán, de vannak meglepő tételek is a listáján. Szerinte sokat segíthet a kísértés elkerülésben az is, ha távol tartjuk magunkat a különböző melegfelvonulásoktól. (Egy zseni ez az ember.)

Ha ezt még kevésnek érezzük, biztos, ami biztos alapon mondjuk le a kábeltévé-előfizetésünket! Az így megspórolt időt annyi minden mással tölthetjük (Netflix & chill, például), ahelyett, hogy a liberális hollywoodi hazugságokat néznénk a jogilag szentesített szodómiával egyetemben.

Lopez, akit egyébként egy leszbikus pár nevelt fel és ők a szülei, azt tanácsolja, hogy a pride hónap idején egyszerűen ne vegyük fel a telefont, ha az LMBTQ rokonaink, vagy melegbarát ismerőseink hívnának. Akiknek nem elég, hogy valószínűleg meleg barátaik vannak, de hírt adhatnak LMBTQ eseményekről (lásd a korábbi pontot), de ami a legrosszabb, szóba hozhatják a meleg politikusokat is, például a demokrata elnökjelöltet. Jobb az ilyesmit elkerülni!

Ha van családod, tölts velük sok időt – kivéve, ugye, ha történetesen meleg rokonaid vannak. A munkahelyeden temetkezz a feladataidba, hogy még véletlenül se kelljen LMBTQ kollégáiddal szóba elegyedni. Pride-ról is csak akkor beszélj, ha biztosan tudod, a beszélgetőpartnered hozzád hasonlóan bűnnek tartja a homoszexualitást.

A pride hónap idején szólj pozitívan az erkölcsi bátorságról, és legvégül éld meg a saját heteroszexualitásodat! Ha betartod ezeket a pontokat, akkor „kigyógyult” melegként garantáltan nem eshetsz majd kísértésbe.

(Abba ne menjünk bele, hogy ha egyszer kigyógyult, akkor miért kellene kísértésbe esni.)

Mielőtt Lopezt – joggal – sima futóbolondnak tartanánk, sajnos a hatása mérhető. Melegellenes könyvsorozatot írt, amik az utolsó példányig elfogytak, harcos ex-meleg aktivistaként ellenzi a házassági egyenlőséget, és hogy azonos nemű párok gyereket neveljenek. (Sajnos adja magát a poén, hogy a saját példáját elnézve ez még érhető is lehetne.) Ami inkább szomorú, hogy az amerikai altright szemellenzősen vallásos köreiben is terjeszti az igét, ahol rendszeresen hivatkoznak rá. Ő a példája, hogy a melegségből igenis ki lehet szerintük gyógyulni, hogy a melegség csupán választás kérdése – ezeket Lopez is rendre megerősíti:

„Soha nem próbáltam aktívan szakítani a meleg életstílussal, egyszerűen csak beleszerettem egy nőbe. Ezután megtapasztaltam az átnevelést, de ennek inkább ahhoz volt köze, hogy szexuális kapcsolatba kezdtem egy nővel. Attól féltem, hogy teherbe esik, amivel korábban nem kellett foglalkoznom, amikor férfiakkal volt dolgom. A nőkkel való szexben komolyság van, és azon kaptam magam, hogy imádkozom az útmutatásért. Az üzenet pedig világos volt: meg kell nősülnöm, így hát tisztességes férj és jó keresztény férfi vált belőlem.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb