KultúraSziget2017

Egy-két-há, Cirkuszra fel!

„Egy-két szaltózó akrobata, meg néhány bohóc” – te tényleg ezt gondoltad eddig a cirkuszról? Vagy tényleg csak ennyiben volt részed? Ha igen, akkor azért, ha pedig már tudod, hogy milyen a jó cirkusz, akkor azért van itt a helyed. Lesz Rómeó és Júlia-feldolgozás, öt férfi elragadó és öt nő kaotikus előadása, páros és egyéni show, tűzzsonglőrködés és vizespoharakkal játszadozás. Az idei cirkuszi felhozatal is pont olyan sokszínű, mint a Szabadság Szigetének társadalma. Gyere és találd meg a helyed!

 

 

Mr. Banana show
Istenek és szuperhősök – milyen a kapcsolatod velük? Ha nem ez az első Szigeted, akkor talán nem lepődsz már meg semmin, de azért biztosan nem arra gondoltál először, hogy ez egy cirkuszi előadás témája. Pedig dehogynem. Mr. Banana, a francia-kanadai származású előadóművész vicces és provokatív show-jában a fenti kérdésre keresi a választ.  De ki menti meg a közönséget?

A fehér Főnix
Egy misztikus lény, a fehér főnixmadár nyomába ered három társulat, a Firebirds, a Flame Flowers és a Solstix. A tűzzsonglőrök először a csodalény lábnyomaira bukkannak, majd az elhullatott farktollait is megtalálják, közben pedig a madár varázserejű könnyeitől gyógyulnak. Az előadás közben talán a művészek lelke is gyógyul, akik elhunyt jóbarátjuk, Farkas Linda emlékére komponálták a produkciót.

Baross Imre Artistaképző
Megbékélés helyett bosszú, csend helyett üvöltés. A szerelemnek helye nincs, csak öldöklés várható. Az örök klasszikus Rómeó és Júlia történetét dolgozza fel, a Baross Imre Artistaképző társulata: a színpadon két maffiacsalád feszül egymásnak a fiatal artisták képében, akik a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jelenítik meg a drámairodalom egyik legismertebb szerelmi történetét.

Cirque Alfonse: Barbu
Cirkusz a múltban és a jelenben – egy biztosan közös: az előadás segít elmenekülni a valóságból. Az előadó és a néző is ember, minden mély emberi érzéssel. A jelent a múlt valóságai befolyásolják és változtatják meg, csakúgy, ahogy a torz tükör változtat a valódi tárgyakon. Az emberi mivolt lényege az élni akarás, ezért is próbálunk folyamatosan megújulni – így fogalmazta meg Alain Francoeur igazgató gondolatait csapata előadásáról.

 

 

Machine de Cirque
Öt férfi, aki igazán tudja, hogyan tegyen elégedetté. Na persze nem úgy! Vagy úgy? A Machine de Cirque show-ját mindenképpen érdemes megnézni; egyszerre költői és humoros. Öt férfi, akik egymás keresésére indulnak egy furcsa szerkezet segítségével, közben pedig libikókán egyensúlyozva, buzogányokkal, dobokkal és még törölközőkkel is zsonglőrködve szórakoztatnak. Megérint és megnevettet a 2013-ban Vincent Dubé által alakított csapat előadása.

Compañia Vavel Circus: Garbuix
A fiúk után jöjjenek a lányok! Öt nő, öt ország, számos nyelv. Nevetés zsákszámra. Papa, mama, gyerekek, itt mindenki jól fogja érezni magát. Bicikli. Zsákok. Tébolyda. Nincs történet. Tiszta öröm és játék. Végeláthatatlan. És egy maci? Egymást hergelik, húzzák és kapják el a zuhanás előtt. És nevetnek. Még több energia. Zsákszámra. Nincs mit veszíteni: szórakozz egy picit! Bárki is vagy, bárhonnan is jöttél, ez a show neked szól!

Circo Riccio: IN Bilico
Az ellentétek vonzzák egymást, szokták mondani. Fránse és Valérie egy szerelmespár, de folyton ellenkeznek egymással. Készülj egy hamisítatlan poénokkal átszőtt előadásra, ahol előfordulhat, hogy néhány csepp víz rád is jut. Hogy hogyan és miért? Az maradjon Fránse és Valérie, valamint a 25 pohárnyi víz titka az előadásig.

The Black Blues Brothers
Több mint 200 show fesztiválokon, híres színházakban, TV-showkban és céges rendezvényeken – a The Black Blues Brothers már bizonyított a világnak és most a Sziget közönségének is fog. Öt amerikai iskolán nevelkedett akrobata, afrikai ritmusok és energia, limbózás, szaltók, emberi piramis, zászló- és tűzzsonglőrködés – lesz itt minden. Ne hagyd ki!

 

Augusztus 10. és 15. között Cirque du Sziget

14.00–15.00 Sátor
Baross Imre Artistaképző: Romeó és Júlia (H)
15.00–15.35 Szabadtéri színpad
Circo Riccio: In Bilico (I)
16.00–16.30 Szabadtéri színpad
Mimo Huenchulaf (CHI)
16.30–17.30 Sátor
Compañia Vavel Circus: Garbuix (E)
17.30–18.00 Szabadtéri színpad
Dario Rossi (I)
18.00–18.30 Szabadtéri színpad
Mimo Huenchulaf (CHI)
18.30–19.30 Szabadtéri színpad
Mr. Banana Show: Banan’O’Rama (CAN)
20.00–21.10 Sátor
Machine de Cirque (CAN)
21.15–21.45 Szabadtéri színpad
The White Phoenix (H)
23.00–00.00 Szabadtéri színpad
The Black Blues Brothers (KE)
00.00–01.10 Sátor
Cirque Alfonse: Barbu (CAN)

 

Zsebedits Patrik

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb