Hírek

Egy kenyai leszbikus lelkész szerint az LMBTQ emberek is Isten gyermekei

 

Egy interjú során Kenya első leszbikus lelkésze nem csupán saját orientációjáról mesélt, de kijelentette: az LMBTQ emberek is Isten gyermekei.

Hatalmas lépést tett februárban Jacinta Nzilani evangélikus lelkész, aki leszbikusként bújt elő, miután több évet élt házasságban egy férfival. Annak ellenére vállalta a coming outot, hogy a homoszexualitást továbbra is büntetik Kenyában – számol be róla a Pink News. Nzilanit egy interjúban arról kérdezték, mit gondol arról, hogy a Biblia elutasítja a homoszexualitást, a válasz mellett pedig saját előbújásának történetét is megosztotta:

„A házasságom alatt mindvégig egy nő érintésére vágytam, egy nő szeretetére, gondoskodására. […] Isten korlátlan szabadsággal ruházott fel minket. Ennek köszönhetően azt választhatok, akit csak szeretnék. Az, ahogyan az LMBTQ közösség kifejezi önmagát, nem kellene, hogy probléma legyen, és nem lenne szabad büntetni sem. Ők Isten emberei, Isten gyermekei, és Isten mindenkit egyenlő jogokkal ruházott fel. Ha az életről van szó, akkor mindenkinek joga van mindenhez. Ha a megváltásról van szó, akkor azt mindenki megérdemli.”

Nzilani huszonöt évig élt egy boldogtalan házasságban, amiért nem mert szembenézni azzal, ki is ő valójában. Az is visszatartotta, hogy előbújásával nem szerette volna szégyenbe hozni édesanyját, ám lánya támogatása mindennél többet jelentett számára. Mint lelkész pedig mindenkit szívesen lát a templomában, bármilyen háttérrel is rendelkezzenek, hiszen sosem változtathatjuk meg azt, akik valójában vagyunk.

 

Previous post

A pápa szerint annak, aki elítéli a melegeket, nincsen emberi szíve

Next post

Érkezik a Fiúk a klubból rendezőjének új sorozata