Nyálcsorgató

Egy kambodzsai fodrász a helyi melegek önértékelését szeretné javítani

A kambodzsai főváros, Phnompen egyik jellegtelen bárjában fiatal khmer férfiak új generációja forradalomra készül. Nem politikai felkelés lesz itt, vagy tiltakozás egy kormányzati döntés vagy épp az országot sújtó szegénység ellen. A projekt célja, hogy formálja a fiatal meleg kambodzsaiak önértékelését.

 

 

A helyszín a Space Hair Salon & Bar, ami nappal fodrászatként, este pedig bárként üzemel. Az ötletgazda Chuk Sopheap vidékről érkezett, ahol tinédzserként homofób diszkriminációt és bántalmazást kellett elszenvednie. Sok vidéki társához hasonlóan tudta, nagyvárosba kell költöznie, ahol önazonos lehet. 2013-ban nyitotta meg saját fodrászatát, amit még abban az évben egy bárral is bővített. Ma már több mint 20 olyan meleg khmer fiút foglalkoztat, akik szintén a fővárosban keresik az elfogadást. De Sopheap itt nem állt meg, az ország és a vidéki fiúk szépségét is meg akarta mutatni, ezért 2016 nyarán elkészítették a Men of Cambodia nevű fotósorozatot és naptárat.

 

Chuk Sopheap a Space Hair Salon & Bar előtt

 

“Sok khmer fiú számára a nyugati férfiak jelentik a szépségideált. Sokan használnak fehérítő krémeket, hogy világosabb árnyalatú legyen a bőrük, amerikai és európai divatot követve öltözködnek. Nem egyszerűen a kambodzsai férfiak, hanem a meleg kambodzsaiak szépségét szerettem volna megmutatni.”

 

 

Ehhez 15 kidolgozott testű, jóképű modellt keresett, akik 80 százaléka Sopheap elmondása szerint meleg is. Az ország szebbnél szebb helyein, jórészt tradicionális viseletekben készült képekből süt a homoerotika. Az alacsony költségvetésből megvalósított projektre aztán a werk videók révén a helyi közösségi média is rákattant.

 

 

“A modellek közül sokan nagyon keményen fizikai munkát végeztek a falujukban. Keményen dolgozva nőttek fel, de ez alapozta meg a képeken látható, kidolgozott testüket is. Ma a nagyvárosban persze már konditerembe járnak, hogy formában tartsák magukat.”

 

 

“Abban bízok, hogy egészséges testfelépítésük és férfias jóképűségük segít formálni azt a képet, hogy milyenek a kambodzsai fiúk – nem csak nyugati perspektívából, de ami fontosabb, hogy a helyi melegek számára is megmutatva. Pozitív hatása lehet az önbecsülésükre nézve, hogy előbújjanak és büszkék legyenek saját magukra.”

További képek a Facebook oldalukon.

 

MEN OF CAMBODIA 2016/2017

Behind the scenes of the cover of our calendar “MEN OF CAMBODIA 2016/2017”.

Join us at Space Hair for the Launch Party on Friday, May 6!!

Select HD option for a better video quality!

#66, Street 136
Tel.: 016916263

Közzétette: Space Hair Salon and Bar – 2016. május 4.

 

(Huffington Post)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb