Hírek

Egy jeruzsálemi rabbi szerint a nemek keveredése olyan, mint a holokauszttagadás

Erős ellenállásba ütközik ortodox zsidó egyházi vezetők részéről az izraeli civil szervezetek azon kormányzati igyekezete, miszerint szűnjön meg, legalább részlegesen a jeruzsálemi Siratófal előtti tér nemek szerinti szétválasztása. Jelenleg ugyanis a férfiak és nők csak paravánnal elválasztott, külön-külön térben járulhatnak a zsidó egyház egyik legszentebb helye elé.

E szervezetek próbálnak port hinteni a közvélemény szemébe és azt állítják, hogy a szélsőségeses ortodox zsidók találták fel a nemek szétválasztását” – jelentette ki Slomó Amar, a jeruzsálemi szefárd zsidó közösség (a spanyol és portugál zsidók leszármazottjai) vezetője egy múlt heti rendezvényen. “Ez olyan, mint a holokauszttagadás, ugyanolyan. Köpködik az iráni holokoauszttagadókat, miközben ők maguk még rosszabbak.

Slomó Amar

A rabbi meglátása szerint a petíciót benyújtó szervezetek tagjai “bűnös” emberek, akik “minden létező ponton megszegték a Tóra tanításait. Zsidó létükre nem-zsidókkal házasodnak, nem ünneplik a Yom Kippurt, sem a Shabbatot. 

Amar nemrég támadta az izraeli Legfelsőbb Bíróságot is, amiért támogatja az “országokat romba döntő” emberjogi  és nemek közötti egyenlőséget, valamint a homoszexualitást “utálatos dolognak” tartja, hiszen a tóra halállal bünteti.

 

Previous post

8 homoerotikával foglalkozó művész, akiket érdemes követni

Next post

Öten erőszakoltak meg Ghánában egy leszbikus lányt a 14. születésnapján