Hírek

Egy Insta-nyuszi kioktatta a homofóbokat

Nem csupán az emberek között találhatunk influenszereket, hanem bizony az állatok körében is. Ezúttal Bini, a nyuszi használta fel népszerűségét, hogy gyönyörű üzenetet közvetítsen a homofób hozzászólásokra reagálva.

A Los Angeles-i Bini egy hétéves holland lógófülű nyúl, aki igen népszerű házi kedvenc az Instagramon. Láthatjuk, ahogy Bini éppen húsvéti tojásokat fest, vagy éppen a Trónok harca egyik szívszorító részét nézi lélegzet-visszafojtva. Ami azonban már túl soknak számított egyes követőknek, az egy ártalmatlan kép volt Biniről, aki a szivárvány színeiben pompázott – természetesen csupán a Photoshopnak köszönhetően – nyugtat meg minket a Gay Star News.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bini The Bunny (@binithebunny) on

 

„Szomorú, hogy egy nyuszit ilyesféle politikai célok érdekében használnak fel.”

„Remélem, ezzel nem azt akarod mondani, hogy elfogadod a MELEGEKET, mert én viszont ellenük vagyok!”

A negatív kommentek azonban nem riasztották el Binit – és gazdáját –, ezért rögtön újabb képet tett közzé, mellyel még nagyobb szivárványdózist adhatott a homofób követőknek:

„Tegnap feltöltöttem magamról egy színpompás képet. Meglepődtem, amikor láttam a homofób kommenteket. (Miért?!) Mi sohasem posztolunk politikai dolgokat, a kép egy színes nyuszit ábrázolt. De üzenném azoknak, akik tudni szeretnék: ez az oldal támogatja a különböző bőrszínű embereket. Az igazi nyuszi-imádók mindig is támogatni fogják a szeretetet a gyűlölettel szemben. #loveislove”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bini The Bunny (@binithebunny) on

 

Az esetről Bini gazdája, Shai Lighter személyesen is nyilatkozott, aki elárulta, hogy valójában nem volt mélyebb jelentése a színes nyusziról készült képnek, de a homofób kommentek olvasása közben rájött, hogy fel kell szólalnia az LMBTQ-közösségért. Azt is fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy nem támogatja a homofób véleményeket és a diszkriminációt, melyekből bőven jutott Bini képei alá, ezért volt szükség arra a bizonyos második posztra.

 

 

Previous post

Egy viktoriánus leszbikus életútja – Az igazi Gentleman Jack

Next post

A kis hableány valójában egy férfinak írt szerelmes levél Andersentől