Hírek

Egy férfi ellopta lánya iskolájából az LMBTQ plakátot, mert illegálisnak találta

Egy apuka ellopott egy LMBTQ posztert kislánya iskolájából, megszökött vele, és azzal vádolta az intézményt, hogy megszegték az oktatási törvényeket.

Ken Allen lánya, Summer egy columbiai középiskola diákja. A férfi itt látott meg egy posztert, amikor is egy szülő-tanár konferencián járt. A mérhetetlen dühtől vezérelve elvette a posztert, és az iskola alkalmazottainak erőfeszítése ellenére kirohant a papírral az épületből – írja az LGBTQ Nation

A poszteren kezeket láthatunk, amelyek egymásba fonódnak, és olyan szavakat írtak rájuk, mint a „leszbikus” vagy a „transznemű”. Mindezt Ken Allen „verbális szexuális zaklatásnak” tekintette, és a Columbiai Oktatási Tanács elé vitte az ügyet. Állítása szerint ugyanis ezzel a poszterrel megsértették az állami jogot, mivel nem értesítették a szülőket a szexuális oktatásról. 

„Szerintem minden szülőnek meg kell ejtenie ezt a beszélgetést a gyermekével, de a saját otthonukban. […] Úgy gondolom, vannak olyan témák, mint például a vallás és a kereszténység, amiket nem igazán lehet megbeszélni az iskolában.”

Az iskola is szót kapott az ügyben, és ők azt mondják, a poszter egy iskolán kívüli tevékenységet hirdetett, tehát nem tartozik az állam szexuális oktatási törvényébe. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb