Lifestyle

Egy férfi állítja, a fájdalomcsillapítók tették meleggé

A 23 éves Scott Purdy meg van róla győződve, hogy az orvosa által felírt fájdalomcsillapító gerjesztett benne a szexuális étvágyat a férfiak iránt.

A fiatalembert a gokartpályán érte csonttörés és a felépülési időszakban fájdalmát csillapítandó orvosához fordult segítségért, aki pregabalin alapú készítményt írt fel neki. A Lyrica nevű gyógyszert elsősorban epilepsziás betegek és idegfájdalomban szenvedők szokták kapni. Scott pár héttel azután, hogy szedni kezdte túl azon, hogy múlt a fájdalma, másra is figyelmes lett. Már egyáltalán nem találta vonzónak és kívánatosnak barátnőjét, akivel akkor körülbelül fél éve volt együtt.

Észrevettem, hogy a libidóm a nők felé megszűnt és igényelni kezdtem a férfiak tekintetét. Korábban soha nem érdekeltek, leszámítva egy enyhe kíváncsiságot tinédzserként. Megmondtam a barátnőmnek: fogalmam sincs mi történik velem – arról tudott, hogy szedem a gyógyszert -, de azt érzem, hogy a férfiakhoz vonzódok és képtelen vagyok vele lenni. Viszonylag megértő volt, már amennyire egy ilyen helyzetben az lehet valaki” – idézi fel a szakítást Scott.

“Úgy gondolom az embereknek tudnia kell, milyen következményekkel jár, ha ezt a gyógyszert írják fel nekik” – a fiú határozottan a Lyricát okolja, amiért meleg lett. “Eltelt nem kevés idő, mire felfedeztem, mi ennek az egésznek az oka. Azután, hogy felhagytam a gyógyszer szedésével, pár héttel később a férfiak iránti érdeklődésem is csökkenni kezdett.

Scott egyáltalán nem bánja, hogy így alakult az élete. Olyannnyira nem, hogy újra elkezdte szedni a gyógyszert. Elmondása szerint hihetetlen felszabadultsággal, boldogsággal ajándékozza. Nem szégyelli homoszexualitását, sőt, nagyon szívesen és büszkén osztja meg másokkal Facebookon és személyesen is. Elkezdett ismerkedni egy korabeli fiúval is, hamarosan meglesz az első randevú.

Az esetet a Lyricát előállító Pfizer gyógyszergyártó cég sem hagyta szó nélkül. Közleményük szerint a készítmény szigorú körülmények között, klinikailag tesztelt, neuropátiás és epilepsziás betegek millióinak könnyíti meg mindennapi életét. Javasolják, hogy bárki, aki mellékhatást észlel (ez esetben: heteroszexuálisként vonzódást az azonos neműek iránt?), sürgőssen forduljon orvosához. Arra a kérdésre, vajon a gyógyszer okozhat-e homoszexualitást, a szóvívő annyit felelt: “nem kívánunk többet hozzáfűzni az esethez.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb