Hírek

Egy felmérés szerint az amerikai fehér protestánsok hajlamosabbak a homofóbiára

2019 decemberében újabb érdekes felmérést készítettek az Amerikai Egyesült Államokban, amelyből kiderül, hogy a vallásos csoportok közül egész pontosan a fehér protestánsok ellenzik leginkább az LMBTQ-közösségnek járó jogok bevezetését.

 

 

A fehér protestánsok többsége inkább ellenzi, mintsem támogatná a kormány abbéli igyekezetét, hogy korlátozza azt a fajta diszkriminációt, amely a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket érinti a munkahelyeken, az otthonaikban vagy az iskolákban. Ha még pontosabb eredményre vagyunk kíváncsiak, az Advocate megosztotta, hogy míg 33 %-a a fehér protestánsoknak támogatja az egyenlőséget, 39 %-uk éppen hogy ellenzi az LMBTQ-közösség számára kialakított védelmi eljárásokat.

Ugyanebből a felmérésből derült ki az is, hogy a fehér protestánsok többsége szerint a vallásos meggyőződéseknek nagyobb befolyással kellene lenniük Amerika politikai életére.

A továbbiakban 63 %-uk hisznek abban, hogy a vallásnak jobban bele kellene folynia az LMBTQ-közösség jogaiba, és csupán 34 %-uk véli úgy, hogy kis befolyás lenne szükséges, vagy egyáltalán nem kellene belekeverni a vallást.

Mégis talán a legérdekesebb eredmény – bár korántsem a legmeglepőbb – azt mutatta meg, hogy a felmérésben résztvevő fehér protestánsok 79 %-a támogatja Donald Trumpot, aki az Obama-kormány idejéhez képest több diszkriminatív eljárást is végrehajtott az LMBTQ-közösség ellen.

 

 

hirdetés
Previous post

Űrlényekkel való szexet utasított vissza a meleg énekes

Next post

Újabb ország szüntette meg a homoszexualitás büntethetőségét