Hírek

Egy éves az angol melegházasság

A héten ünnepli első születésnapját a törvény, amely lehetővé tette, hogy Anglia és Wales meleg és leszbikus párjai egybekelhessenek. A tavalyi esemény azért is volt különleges, mert egy konzervatív kormány konzervatív miniszterelnöke állt ki mellette teljes mellszélességgel. David Cameron azóta is erre az egyik legbüszkébb az elmúlt évek kormányzásából, sőt, állítólag az egyébként politikai kérdéseket kerülő II. Erzsébet királynő is nagyon örült a változásnak.

Mindezek ellenére elmaradt a várakozásoktól a ténylegesen összeházasodó homoszexuális párok száma. Kutatók nemrég el is kezdtek egy interjúztatással egybekötött kutatást és arra az eredményre jutottak, hogy bár a törvényi elfogadottság már megvalósult, a társadalomban még mindig bőven akad tennivaló.

130716162132-uk-same-sex-marriage-story-top

Természetesen rengeteg pár akad, akik örülnek a törvényi elismerésnek és már éltek is, vagy terveznek élni a lehetőséggel, különösen azok, akik gyereket nevelnek együtt. Azonban nagyon sok olyan pár is akad, akik nem akarnak lépni. Ennek többnyire családi okai vannak. A szülők képtelenek elfogadni gyermeküket, az esküvőre eszük ágában se lenne elmenni. Hiszen mit gondolnának a szomszédok? Ki akarná úgy átélni élete egyik legfontosabb pillanatát, hogy a családja nincs ott?

Váratlan fejlemény, hogy sok helyen az esküvőszervezés ütközött nehézségbe. Elutasításba ütköztek a ruhakölcsönzőben, az ételszolgáltatónál. Havonta átlagosan 3-400 azonos nemű pár mondja ki egymásnak a boldogító igent a brit szigeteken. Ez a szám akkor nőhet, ha a fejekben is ténylegesen lezajlik a változás, az embereknek sikerül levetkőzniük előítéleteiket.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin