Kultúra

Egy éve nyitotta meg kapuit a Hatszín Teátrum

Tavaly áprilisban a Hatszín Teátrum nyitásakor új helyszínnel bővült a budapesti színházi kínálat. Nevével ellentétben azonban hatnál sokkal több színt mutat csábító palettája.

40 produkció, közel 300 előadás és 40 ezer látogató – számokban így lehet összefoglalni azt az egy évet, amit nemrég ünnepelt a Hatszín Teátrum. Tavaly áprilisban nyitotta meg kapuit a 238 férőhelyes színház, mely vállaltan gyermek-, ifjúsági és felnőttelőadások, valamint befogadott és saját produkciók “olvasztótégelye”. Egy olyan játéktér létrehozása volt a cél, amelyben több színházrajongó generáció is otthon érezheti magát.

 

Hatszín Teátrum

Előadás előtt a Hatszín Teátrumban

 

A budapesti Jókai utcában működő Hatszín legfontosabb együttműködő partnerei és fellépő színészei között találhatjuk a hazai színházi élet jelentős csapatait és legkiválóbb művészeit. Az Orlai Produkciós Iroda, a Gólem Színház és a Manna Produkció előadásait rendszeresen láthatja a közönség. Ebben a térben született meg Szabó Győző és Rezes Judit Loveshake című különleges produkciója, vagy épp a Hatszín saját előadásaként A rendíthetetlen ólomkatona. A nyitás óta szép sikerrel fut a Janikovszky Éva könyvei alapján színre vitt Az úgy volt… című előadás is. A legkisebbeknek mesedarabokkal készült a színház, míg a kamasz korosztályt például Adrian Mole naplójának színpadi változata szórakoztatja.

 

Draskovics Ádám

Daniel Kehlmann – Szenteste bemutató a Hatszín Teátrumban az író részvételével. Budapest, 2018.04.22. Fotó: Draskovics Ádám

 

A nyitó év méltó zárása a legújabb, Szenteste című produkció, mely a teátrum első saját, felnőtt bemutatója Petrik Andrea és Rába Roland főszereplésével, Szilágyi Bálint rendezésében. Daniel Kehlmann darabját tavaly mutatták be Bécsben, idén januárban Münchenben is színpadra állították, német nyelvterületen kívül pedig a budapesti Hatszín Teátrum bemutatója volt az első. Április végén az izgalmas lélektani krimi világhírű szerzője, Daniel Kehlmann is megnézte a produkciót, és a népszerű írót lenyűgözte az előadás, valamint a színészek karizmatikus játéka. A Szenteste című darabot a nagyközönség június 9-én 19 órai kezdettel láthatja legközelebb.

 


A teljes repertoárról bővebb információ, valamint jegyvásárlás a hivatalos honlapon.

 

Previous post

Rekordmagas az amerikai LMBTQ közösség részaránya

Next post

Zene szombatra: Itt a Scissor Sisters frontemberének új klipje