Nagyvilág

Egy egyház kijelentette, hogy 2047-re az Egyesült Államokban mindenki meleg lesz

Jó nagy félreértésbe futott bele a kaliforniai alapítású Egyetemes Élet Egyháza, egy felekezetektől független vallási szervezet, amelyben bármilyen hitű embernek lehetősége van felszenteltetnie magát, hogy esküvőket és más szertartásokat végezhessen.

Az egyház hivatalos Twitter-oldala azután posztolt egy bejegyzést, hogy a Gallup legújabb kutatásából kiderült: ma az amerikaiak 7,1 százaléka vallja magát az LMBTQ-közösség tagjának, amely kétszerese a 10 évvel ezelőtt mért aránynak.

Első bejegyzésében az egyház úgy reagált, hogy “ha a jelenlegi trendek kitartanak”, akkor 25 év múlva az országban mindenki meleg lesz.

 

 

Az egyház logikája hibás volt. Bár az Egyesült Államokban a magát vállaló LMBTQ-népesség 10 év alatt valóban megduplázódott, ez annak köszönhető, hogy a Z generáció, azaz a felnőttek legfiatalabb generációja sokkal komfortosabb szexuális orientációja és nemi identitása felvállalásában, mint az őt megelőzőek.

A Z generációból egyre többen érik el a felnőttkort. Ezek a fiatal felnőttek egy olyan időszakban válnak felnőtté, beleértve a szexualitásukkal vagy nemi identitásukkal való megbékélést, amikor az amerikaiak egyre inkább elfogadják a melegeket, leszbikusokat és transzneműeket, és az LMBTQ-személyek egyre nagyobb jogi védelmet élveznek a diszkriminációval szemben“ – állapítja meg a Gallup, majd hozzáteszi: “Mivel minden tizedik ezredfordulós és minden ötödik Z generációs LMBTQ-nak vallja magát, az LMBTQ-amerikaiak aránya a közeljövőben várhatóan meghaladja a 10 százalékot

A Gallup előrejelzése szerint az LMBTQ-közösséghez tartozó amerikaiak aránya a közeljövőben meghaladja a 10 százalékot – de a 100 százalékot biztosan nem fogja elérni.

A félreértés tisztázását követően az egyház hozzátette: “Nyilvánvalóan jobbak vagyunk az emberek felszentelésében, mint a statisztikában!”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb